elise5 13.01.06, 19:27 Ostatnio zauwazylam krew w kupie mojego 3 letniego synka Troche sie przestraszylam, owszem troche stekal przy robieniu tej kupy ale czy to mozliwe, ze to od tego?? czy powinnam zrobic jakies badania, isc do lekarza i itd? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kjagoda Re: krew w kupce.... 13.01.06, 22:08 U mojego synka też byly problemy z krwią. nie miałzaparć . Zrobiliśmy zlecone przez pediatrę badania: usg brzuszka, morfologię, kał na pasożyty, salmonellę, lamblie. W badaniach było wszystko o.k. Trafiliśmy do gastrologa. Powiedział, że najczęstszą przyczyną krwawień u dzieci są polipy w jelicie grubym. Jest to taka anomalia, która tzreba usunąć podczas kolonoskopii. U dzieci takie pilipy nigdy nie maja podłoża nowotworowego. u mojego synka okazało się po kolonoskopii, że przyczyną krwawień nie są polipy a nieswoiste zapalenie jelit (wrzodziejące zapalenie jelita grubego). Odpowiedz Link Zgłoś
ka-ja Re: krew w kupce.... 14.01.06, 01:48 Jasnoczerwona"świeża "krew nie pochodzi z wewnątrz organizmu ale już z samego odbytu,może mały się zadrapał,otarł a twarda kupka podrazniła? Ale zrobic badania nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kaha1 Re: krew w kupce.... 14.01.06, 19:58 A mnie znów od razu postawili diagnozę, że dziecko ma salmonellę. I mieli rację. Odpowiedz Link Zgłoś
elise5 Re: krew w kupce.... 15.01.06, 19:59 My przeszlismy rok temo salmonelle i mam nadzieje, ze juz nigdy tego paskudztwa nie bedziemy mieli!!! Myslalam, ze przy salmonelli jest biegunka i goraczka a nie zatwardzenia???? Odpowiedz Link Zgłoś
kaha1 Re: krew w kupce.... 15.01.06, 20:27 racja może to uszkodzenie nabłonka przez zatwardzenie - możliwe jeśli to było jednorazowe. Ale jeśli się niepokoisz zapytaj pediatrę Odpowiedz Link Zgłoś
kaha1 Re: krew w kupce.... 16.01.06, 19:14 a my się nie leczyliśmy - ale czekaliśmy aż samo przejdzie. Też 3 mce - córka nie mogła chodzić do przedszkola (( Odpowiedz Link Zgłoś
elise5 Re: krew w kupce.... 17.01.06, 22:50 U nas tez to ciezko nazwac leczeniem, bralismy trilac na zmiane z lacidofilem (chyba tak sie pisze) Odpowiedz Link Zgłoś