Dodaj do ulubionych

amoksiklav

22.01.06, 13:35
moj 7 miesięczny synek dostaje ten antybiotyk troche go czysci po nim a
lekarz mowi ze to normalne. Mam jeszcze pytanie bo na ulotce nie pisze jak
powinno sie podawac czy po jedzeniu czy przed czy na czczo jezeli ktos z was
stosowal i wie prosze o odp. i napiszcie jak wasze dzieciaki go tolerowaly
pozdrawiam mama bozena
Obserwuj wątek
    • basikrzy Re: amoksiklav 22.01.06, 17:55
      nie znam tego antybiotyku, ale wydaje mi się, że wszystkie antybiotyki należy
      przyjmować po jedzeniu (lub nawet w trakcie - pod koniec), bo wtedy są lepiej
      tolerowane przez żołądek, a dodatkowo osłonowo należy podawać Trilac, Lacidofil
      lub inny tego typu preparat (bakterie kwasu mlekowego), a jeszcze można też
      podawać jogurt naturalny, aby osłonić przewód pokarmowy (ale to u starszych
      dzieci)
      zawsze jednak w kwestii lekarstw najlepiej pytać lekarza
      • edytek1909 Re: amoksiklav 22.01.06, 18:04
        moja Nika czesto przyjmowala amoksiklav, nawet dobrze go tolerowala.Dostala go
        pierwszy raz po tym jak sie okazalo ze na augmentin ma uczulenie.Ponoc
        augmentin i amoksiklav to to samo ale z tego co wiem to w augmentinie wystepuje
        jakis skladnik, ktorego nie ma w amoksiklavie i ponoc jest bezpieczniejszy.
    • kopacz_tej Re: amoksiklav 22.01.06, 18:14
      Cześć Bożenko.
      Właśnie kilka dni temu moja córka Julka brała ten antybiotyk.Julka ma bez dwóch miesięcy 4 latka waży ok. 13,5 kg(chudzinka smile).Brała go 3x dziennie po 3 ml przez 10 dni.Dawałam jej raczej po posiłkach.Kurację zniosła dobrze.A problemy po antybiotyku brzuszkowo-kupkowe też ma jak nie bierze Lacidofilu.Na luźną kupkę polecam wywar z suszonych jagódek (bez słodzenia),kisielek- na Julkę to działało.Julka luźne kupki miała też przy ząbkowaniu .Po kupce wiedziałam że idzie nowy ząbek smile.Mam nadzieję, że chodź troszkę Ci pomogłam.Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka Ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka