30.01.06, 10:41
mam wielką prośbę:czy ktoś miał doczynienia z wadą serca-ASD2.jsk sobie z tym
problemem i czy to jest uleczalne?proszę o odpowiedz
Obserwuj wątek
    • mojanatalia Re: ASD 2 30.01.06, 13:09
      Podaje Ci link do forum z wrodzonymi wadami serca. Tam uzyskasz więcej
      informacji. Nie martw się, to najlżejsza z możliwych wad serca. Moja córeczka
      też ma ASD II. Wykryto ją u niej 2 tyg. temu. W jakim wieku jest Twój skarb?

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24429
      • merlana Re: ASD 2 30.01.06, 14:33
        dzięki za informację,wszyscy tak mówią że to najlzjsza z postaci wad serca ale
        wiadomo że martwię.U nas wykryto to 2 dni po urodzeniu małej bo za dużo
        spała,tak w sumie stało się to przypadkiem,przy urodzeniu dostała 10 punktów
        Apgara.Jutro Natalia ma 3 tygodnie,dziś byliśmy u kardiologa na razie nic się
        nie zmienia i kontrolę mamy za 2 mies.Mam nadzieję że będzie dobrze czego Wam
        też życzę.a jak u Twojego dziecka wykryto wadę ?miała jakieś objawy niepokojące?
        mnie kardiolog powiedział że nie musze zwracać na nic uwagi ale trochę się
        boję.pozdrawiam gorąco pa
        • mojanatalia Re: ASD 2 30.01.06, 14:40
          Moja córeczka (też Natalia) ma teraz 3 miesiące. wadę wykryto też przypadkiem
          (miała zasinienie wkół ust) i ciche szmery. Co powiedział Ci lekarz? Czy
          powiedział, że są szanse na to że ubytek sam się zarośnie? Nam lekarz
          powiedział, że się nie zarośnie, ale na forum są osoby u których ten ubytak sam
          się zarósł. Sama juz nie wiem co o tym sądzić. Jak duży jst ubytek u twojej
          Natalki?
          • merlana Re: ASD 2 30.01.06, 14:47
            jest 5 mm,powiedział że też są małe szanse na to że się sam zrośnie,ale też nie
            musi się rozwijać może się zmniejszać,ja też słyszałąm opinie że samo się może
            zamknąć nie wiem już co o tym sądzić,z resztą ten lekarz był taki sobie,nie
            jestem z niego zadowolona dlatego szukałam pomocy tu, że może ktoś już ma to za
            sobą i wie jak postępowac.Pozostaje nam czekać i wierzyć że nasze Natalki będą
            zdrowesmilepozdrawiam trzymaj się ciepło
            • mojanatalia Re: ASD 2 30.01.06, 14:53
              Skąd jesteś? Bo może to ten sam lekarz...
              • merlana Re: ASD 2 30.01.06, 15:01
                opole
                • mojanatalia Re: ASD 2 30.01.06, 15:09
                  Ja jestem z Gdańska
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka