Dodaj do ulubionych

Ile razy /godz kaszlą Wasze dzieci jak są chore

31.01.06, 15:19
Może głupie pytanie, ale ja po prostu nie wiem. Każde dziecko inaczej
przechodzi ale ja się zaczynam zastanawiać czy ten kaszel to poważny. Więcej
kaszle w czasie posiłków, kaszel suchy i mokry-średnio około 15 razy na
godzinę. Nie liczę przy posiłku bo wtedy dużo kaszle. Proszę napiszcie
coś...jakieś uwagi, spostrzeżenia
Obserwuj wątek
    • luna333 Re: Ile razy /godz kaszlą Wasze dzieci jak są cho 31.01.06, 19:25
      jak wiesz panuje teraz wredny wirus wywołujący nieosłuchowe zapalenie płuc oraz zapalenie oskrzeli, mój 5,5 miesięczniak nie miał gorączki tylko kasłał, w tym przez sen również - okazało się ze miał zapalenie płuc i oskrzeli i przez tydzień dożylnie antybiotyk w szpitalu przez wenflon wbity w główkę dostawał sad apomniałam dodać że w szpitalach miejsc brakuje tyle jest chorych dzieci sad Pora chyba wybrać się do lekarza
      pozdrawiam cieplutko
      • luna333 Re: Ile razy /godz kaszlą Wasze dzieci jak są cho 31.01.06, 19:28
        zapomniałam dodać że w warszawie brak miejsc
        • pluszufka Re: Ile razy /godz kaszlą Wasze dzieci jak są cho 31.01.06, 20:13
          Nnie to zebym zostala postraszona, bo moja mala kaszle i nie ma temperatury-niestety stan sie pogarsza...A dopiero jutro moge isc do lekarza!!!
          • mloda_mamula Re: Ile razy /godz kaszlą Wasze dzieci jak są cho 31.01.06, 20:29
            No i moje też przez sen kaszlą. Jak nieosłuchowe, bezgorączkowe to po czym to
            cholerstwo poznać???
            • mloda_mamula Re: Ile razy /godz kaszlą Wasze dzieci jak są cho 31.01.06, 20:31
              Na jutro do lekarza zapisane na szczęście, a dlaczego antybiotyk jak to wirus?
              Ja już się dawno pogibiłam kiedy antyb a kiedy leczenie objawowe.
              • luna333 Re: Ile razy /godz kaszlą Wasze dzieci jak są cho 31.01.06, 21:09
                mój akurat miał osłuchowe ale rtg miał robione bo rentgen wykrywa. Początkowo pediatra w przychodni powiedziała że to zapalenie oskrzeli- dała leki i powiedziała że jeśli w ciągu 24 godz nie będzie poprawy to mamy do szpitala jechać - to był piątek - łudziliśmy się jednak że bez szpitala się obędzie do poniedziałku - w poniedziałek mały miał duszności oddychał jak vader z gwiezdnych wojen więc nie było wątpliwości że stan się pogarsza nie polepsza - na wypisie ze szpitala mam że to zapalenie płuc z obturacją drzewa oskrzelowego.
                Oczywiście nie chcę nikogo straszyć - mówię tylko że objawy są początkowo mylące - bo tylko kaszel który nie ustępuje. U nas było leczenie objawowe ale bez efektów no i stąd szybka decyzja o antybiotyku dożylnie w szpitalu, nawet bez skierowania nas przyjęli jak go osłuchali.
                mam jednak nadzieję że u Waszych dzieciaków to zwykłe przeziębienie
                pozdrv
                • mamicycus Re: Ile razy /godz kaszlą Wasze dzieci jak są cho 01.02.06, 09:12
                  Dziękuję za odpowiedzi...chyba faktycznie trzeba iść do lekarza.
    • antonina_74 Re: Ile razy /godz kaszlą Wasze dzieci jak są cho 01.02.06, 10:16
      Trudno powiedzieć... ja u moich dzieci już słyszę zapalenie oskrzeli po rodzaju
      kaszlu, jak się robi taki głęboki, męczy przed zaśnięciem, w nocy, to idziemy
      do lekarza. Ale nigdy nie liczyłam ile razy kaszle smile
      Moja młodsza od paru dni pokasłuje rano i jak budzi się w nocy, a przez cały
      dzień nic. Byłam z nią wczoraj u lekarza. Powiedziała żeby nie panikować z
      bezobjawowym zapaleniem płuc bo nie da się takiej choroby przejść kompletnie
      bezobjawowo, bez chociażby zmiany zachowania albo apetytu, i że do tej pory w
      swojej karerze spotkała się z taką chorobą kilka razy, zawsze u niemowląt. A
      moja Zośka jest "chora na kaszel" smile i dostała Eurespal.
      • 5_monika Re: antonina_74 01.02.06, 10:18
        a bańki stawiałaś może ?
        • marittka76 Re: antonina_74 01.02.06, 10:23
          mój synek dostawał 5 dni antybiotyk(skończył 2 dni temu) i kaszle nadal sad((((

kaszel jest sporadyczny 1-2/godzinę czasami rzadziej, ale nasila się po
          przebudzeniu rano, wtedy częsciej odkasłuje
          w nocy nie kaszle wogóle

ile moze jeszcze tak kaszleć? po jakim czasie u was kaszel przeszedł?
        • antonina_74 Re: antonina_74 01.02.06, 10:28
          Nie stawiałam bo ona mało kaszle i raczej z gardła/krtani nie z oskrzeli. W
          ogóle lekarka stwierdziła że chyba jestem panikara bo ona widzi zdrowe dziecko
          i gdybym nie powiedziała o kaszlu to nie znalazłaby u niej nic. W sumie miała
          rację bo poszłam tylko ze względu na forumowe wieści o zapaleniach płuc.
          Zresztą nie umiem stawiać baniek a teściowa która umie, ma nogę w gipsie i
          siedzi w domu.
          • 5_monika Re: antonina_74 01.02.06, 10:49
            nie ma znaczenia czy postawisz bańki tylko przy katarze, czy zap. oskrzeli czy
            płuc i czy np. kaszle trochę czy dużo.Ja stawiam zawsze.
            Nie trzeba umieć, są w aptece próżniowe(bezogniowe) wyciskasz powietrze pompką
            lub chińskie gumowe.Łatwe do postawienia.
            Pozdrawiam
            • antonina_74 Re: antonina_74 01.02.06, 10:52
              A jaki jest efekt baniek np. przy katarze? Po co dokładnie się je stawia? Bo ja
              jestem na etapie teorii że stawia się je przy zapaleniach oskrzeli żeby
              coś "wyciągnęły" (nie wiem co dokładnie bo się nie interesowałam).
              • 5_monika Re: antonina_74 01.02.06, 10:59
                recepta.interia.pl/grypa/leczenie/news?inf=330722
                www.medplus.pl/medplus_instrukcja.pdf
                • lezna Re: antonina_74 29.03.06, 23:07
                  Witam,

Właśnie moja córeczka jutro wychodzi ze szpitala po bezobjawowym zapaleniu
                  płuc. lekarz twierdzi, że wszystko jest już ok. Nie wiem czy tak jest bo
                  córeczka ciągle kaszle. Rano trochę kaszle. w ciągu dnia raz lub dwa i
                  wieczorem czasami też. Co o tym myślicie? Może być ok jak jeszcze trochę kaszle?

Dziękuję za wszelkie informacje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka