landrynka_1 10.02.06, 19:14 Dziewczyny moj 8 miesieczny synek bardzo kaszle(suchy kaszel). Czy moge mu podac Drosetux ...nie jest za maly? a moze lepiej dac mu syrop prawoslazowy? Prosze o odpowiedz dziekuje z gory! Mama Daniela Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madzia189 Re: drosetux-moge czy nie? 10.02.06, 20:03 Mysle ze jeden i drogi syrop mu nie zaszkodzi.Ale poleciła bym Drosetux jest to syrop homeopatyczny wiec nie ma zadnych przeciwskazan. Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: drosetux-moge czy nie? 10.02.06, 20:31 Drosetux nie zaszkodzi ale z mojego doświadczenia po prostu nie działa. mój syn po 2 tyg. stosowania Drosetuxu kaszle tak samo jak przed stosowaniem. W tym syropie chyba po prostu nie ma żadnych leczniczych składników. Odpowiedz Link Zgłoś
gelsemium Re: drosetux-moge czy nie? 10.02.06, 20:46 Ja, niestety, też nic dobrego o tym syropie nie powiem Próbowałam dawać go swego czasu synkowi, ale kaszel po nim był jeszcze większy. Natomast bardzo skutecznym okazał się Phytotux, również homeopatyczny. Szczególnie na kaszel spazmatyczny, napadowy. Odpowiedz Link Zgłoś
dagu75 Re: drosetux-moge czy nie? 10.02.06, 22:25 Spróbuj kropli homeo. Husteel na kaszel suchy, ja dają w czasie ostrego napadu 3-5 kropli co 15 min przez 2 godz, a potem co 3 godz 5 kropli do ustąpienia objawów i jeszcze trochę. Dobry jest też Tartephedrel. Też krople. Odpowiedz Link Zgłoś
dagu75 Re: drosetux-moge czy nie? 10.02.06, 22:26 Zapomniałam dodać, że podaje je się na platikowej łyżeczce, odrobinę rozwodnione. Odpowiedz Link Zgłoś
mloda_mamula Re: drosetux-moge czy nie? 11.02.06, 12:36 Z lekami homeo jest tak że jednemu pomagają innym nie, dlatego żeby wiedzieć czy maluszkowi pomoże trzeba spróbować. Moje doświadczenie z kaszlem i lekami homeo. Najpierw pomagał super właśnie Drosetux, 10-15 min po podaniu koniec kaszlu na wiele godzin a czasem nawet na calutką noc, przy następnej infekcji i kaszlu natomiast na Drosetux nie było reakcji, natomiast Stodal również homeo sprawdził się w 100%, za to w trakcie kaszlu z którym teraz walczymy: strasznie suchy nocny kaszel, obydwa syropy nie działały, za to postawiłam trzy razy bańki, wczoraj ostatni raz i wczoraj też w nocy dałam jej kulki home, Drosera 9CH, i jest o niebo lepiej. Doradziła mi to z resztą jedna z mam na forum, dlatego może teraz ja tobie choć troszkę pomogę ) Moja mała ma 19 m-cy, ale z tego co wiem 8 m-cznemu też można spokojnie dać leki home, nie jestem jeszcze za bardzo biegła w tym temacie. Bańki też wiele mam stawia dzieciom w tym wieku, ale tego sama nie robiłam więc nie będę sie wypowiadać. Jeżeli masz do mnie jakieś pytanko, chętnie odpowiem na priv. I jeszcze ważne, jeżeli jeszcze tego nie robisz, nawilżaj powietrze. Ja wieszam mokry ręcznik na kaloryferze, ale nie takie prosto z pralki, bo mi lekarka powiedziała, że chemia użyta do prania tez jest w powietrzu wtedy. I poprostu moczę jeden i ten sam ręcznik wiele razy. Pozdrawiam. Życze duużo zdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś