Dodaj do ulubionych

krosteczki na ...

13.02.06, 12:32
Obserwuj wątek
    • sara9915 Re: krosteczki na ... 13.02.06, 12:33
      krosteczki kilka i robi sie coraz wiecej pojawily sie na cipulce mojej corci
      od czego mogly sie zrobic
      • mazia79 Re: krosteczki na ... 13.02.06, 12:49
        Ja tez chcialabym się dowiedziec. Ja ostatnio smarowałam torementiolem. Tak
        poleciła mi położna, ale teraz znowy się pojawiły. Najpierw sa takie z białymi
        końcówkami, a potem robia sie z nich takie czerwone, płaskie ranki. Nie mam już
        pomysłu, co robic, żeby się nie pojawiałysad(
        • anita_kar Re: krosteczki na ... 13.02.06, 14:09
          to może być podrażnienie od pasożytów w organiźmie (owsiki, glista i takie
          inne "przesympatyczne" weeeeee stworzenia). Może poszukaj w tym kierunku.
          Ostatnio bardzo dużo o tym czytałam na forach (alergia, homeopatia).

życzę powodzenia
          • ancik44 Re: krosteczki na ... 13.02.06, 14:11
            witaj. takie krosteczki to może być odpażenie lub pieluszkowe zapalenie skóry.
            potrzymaj córeczkę bez pieluszki, posmaruj Sudokremem, Bepanthenem lub
            linomagiem powinno pomóc
            • mamajulii4 To nie odparzenie!!!!!!!!!!!! 13.02.06, 14:51
              słuchajcie moja córcia miała to samo.to nie żadne odparzenie i nie smarujcie
              niczym od odparzeń,ja poruszłam ten wątek na forum i jedna mam mi
              pomogła,szybko zdłosiłam się do pediatry i okazało się że to alergia o
              charakterze grzybicznym.smaruje clotrimazolum i miałam zrobić analizę
              moczu,słyszałam też żę mamy smaruą pimafucortem.ja smarowałam parę dni i nie ma
              śladu!!!!
              • ancik44 Re: To nie odparzenie!!!!!!!!!!!! 13.02.06, 15:06
                Nie można chyba z góry zawyrokować,że to nie odparzenie, zwłaszcza nie
                oglądając krostek. Sądzę, że zanim zostanie stwierdzona jakaś alergia o
                charakterze grzybicznym trzeba spróbować prostszych wyjaśnień. Najłatwiej
                zawyrokować alergię - to teraz takie modne, a alergia to przecież nic
                przyjemnego. Krostki krostkom nie równe. Moja córeczka, która jest alergikiem
                miała malutkie krosteczki, posmarowałam i zniknęły bezpowrotnie. Jeżeli nie
                znikają, a Ciebie to niepokoi trzeba iść do lekarza. Powodzenia
                • mamajulii4 Re: To nie odparzenie!!!!!!!!!!!! 13.02.06, 15:44
                  tak się składa że moja córcia przez to przechodziła i opisane objawy są
                  identyczne,ja tu niczego nie sugeruje i pisze co jest modne a co nie tylko co u
                  mojej córci stwierdzono!!i oczywiście uważam że najlepiej z tym do pediatry ale
                  skoro ktoś tu prosi o radę to chyba można napisać co się o tym sądzi?!
                  ps.wydawało mi się że to alergia na pokarmy jest modna...
                  • ancik44 Re: To nie odparzenie!!!!!!!!!!!! 13.02.06, 16:00
                    do mamajulii4. Piszesz z !!!!!!!!!!!! jakby jakaś wielka rzecz sie miala stać.
                    Sudokrem, Bepanthen to maści które nie zaszkodzą, najwyżej nie pomogą, wiec
                    mozna posmarować, a może się uda. "Modna" jest alergia na wszystko. Teraz byle
                    wyprysk na skórze to alergia. to chyba choroba cywilizacyjna. Moja córka jest
                    alergikiem i wiele bym dała żeby to się skończyło, dlatego uważam, że
                    stwierdzenie alergii to poważna sprawa. Chodzimy do najlepszego alergologa, nie
                    jadamy wielu rzeczy, myjemy się w specjalnych preparatach aptecznych, smarujemy
                    maściami i nic z tego nie wynika, skóra jak była tak jest w wypryskach. moim
                    zdaniem lepiej próbować prostych rozwiązań zanim siegnie sie po ostateczne.
                    Sadzę, że alergię najlepiej oceni alergolog. Najważniejsze, że leczenie Twojej
                    córeczki przyniosło efekt. Objawy choroby mogą byc podobne a rozpoznanie
                    zupełnie inne.
                    • mamajulii4 Re: To nie odparzenie!!!!!!!!!!!! 13.02.06, 16:31
                      bardzo mi przykro że cirpicie na alergię...to nie o to chodzi żę coś się stało
                      tylko ja też te czerwone krostki z białymi czubkami a potem czerwone plamy
                      smarowałam sudocremem i smarowałam i smarowałam a plamy coraz większe...pisałam
                      żę najlepiej do pediatry co i ja niezwłocznie uczyniłam po poradach na
                      forum...tylko to nie jest taka alergia jak na pokarm czy coś takiego...tylko na
                      tle grzybicznym a nie odparzeniowym.dlatego poradziłamżeby spróbować tez
                      posmarować co nie powinno zaszkodzić clotrimazolum,bez recepty w aptece...a
                      przez to że myślałam że to odparzenia to borykamy się z blizienkami w tamy\tych
                      miejscach..
                      • ancik44 Re: To nie odparzenie!!!!!!!!!!!! 13.02.06, 20:48
                        zapytam z ciekawości. czy lekarz powiedział Ci skąd może być ta grzybica. Tak
                        się zastanawiam i wydaje mi się dziwne, że taka mała dzidzia ma grzybicę. Może
                        to z powodu wrazliwego ciałka i dużej wilgoci w tym miejscu sad. Warto wiedzieć
                        co spowodowało tą przypadłość, ja słyszałam kiedyś od lekarza, że tego typu
                        dolegliwości są skłonnościami dziedzicznymi i nawracalnymi, ale wiesz różni
                        lekarze różnie na ten temat mówią. Szkoda tylko dzieciątka. Pozdrawiam.
                        • mamajulii4 Re: To nie odparzenie!!!!!!!!!!!! 13.02.06, 22:07
                          z grubsza pediatra wyjaśnił mi że właśnie o to chodzi,że dziewczynki są
                          bardziej podatne na takie dolegliwości.miałam zrobić analizę moczu i nie wyszła
                          rewelacyjna..podejrzewam żę to też mogło mieć coś wspólnego..czego nie
                          omieszkam się dowiedzieć przy nastepnej wizycie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka