mistres 01.03.06, 20:44 po zaszczepieniu mojego 10m syna nastepnego dnia rano w miejscu kłucia jest czerwona plama 2 na 2 cm i takie jakby obrzekniete i twarde w dotyku pod skora.cos z tym rpbic ? dzieje sie tak czasem ??isc do dr z tym ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mooh Re: obrzęk po szczepieniu 01.03.06, 20:47 Pediatra poradziła mi położyć po szczepieniu kompres z wody z sodą (płaska łyżeczka na szklankę). Pomogło. Ale jeśli obrzęk jest duży, a okolice miejsca po zastrzyku twarde i czerwone, lepiej to pokazać lekarzowi. Odpowiedz Link Zgłoś
patyczako Re: obrzęk po szczepieniu 01.03.06, 22:21 to jest czesto normalny objaw po szczepieniu chyba ze za dlugo sie utrzymuje Odpowiedz Link Zgłoś
kora01 Re: obrzęk po szczepieniu 01.03.06, 22:36 Też po jednym ze szczepień miałam ten problem. Zrobiłam synkowi okładzik z sody ( na szklankę jedna łyżeczna sody) i rano już śladu nie było. Mam nadzieję, że u Ciebie też to zadziała. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agi4 Re: obrzęk po szczepieniu 02.03.06, 10:37 obrzek i podwyzszona temp. ma prawo utrzymywac sie po szczepieniu do 4dni! tak mi powiedziala pediatra! i rzeczywiscie po 4 dniach obrzek zanikł Odpowiedz Link Zgłoś
madziolek2005 Re: obrzęk po szczepieniu 02.03.06, 11:11 Też mialam taki problem. Pediatra polecila mi żebym kupiła Altacet w żelu i smarowala to miejsce... i pomoglo Odpowiedz Link Zgłoś