Dodaj do ulubionych

Konferencja Gdańsk czerwiec 2006

02.03.06, 11:30
dzieci.ptkardio.pl/
Obserwuj wątek
    • anfido Re: Konferencja Gdańsk czerwiec 2006 02.03.06, 22:00
      Wiem, że ta konferencja ma się odbyć, ale jeszcze nikt nic nie wie. Pytałam się
      prof. Erecińskiego, ale dokładny termin nie jest jeszcze do końca ustalony.
      na pewno pojawię się tam z plakatami i ulotkami Funduszu.
      • aaparzoch1 Re: Konferencja Gdańsk czerwiec 2006 03.03.06, 10:12
        Witaj Aniu. Jak to wogóle jest z takimi konferencjami. Czy one są otwarte dla
        rodziców ? Skąd wogóle wiedzieć, że mają się odbyć ? Czasami mam wrażenie
        widząc zaangażowanie innych rodziców, że powinnam robic coś więcej dla mojego
        dziecka. Pozdrawiam. Ola, mama Radka
      • aaparzoch1 Re: Konferencja Gdańsk czerwiec 2006 03.03.06, 10:14
        Witaj Aniu. Mam pytanie odnośnie takich konferencji tematycznych. Skąd wogóle
        zdobywać informacje o ich terminach i czy są one otwarte dla rodziców. Czasami
        widząc zaangażowanie innych rodzicó mam poczucie winy, że może za mało robię
        dla mojego dziecka... Pozdrawiam Ola, mama Radka
        • anfido Re: Konferencja Gdańsk czerwiec 2006 03.03.06, 10:37
          Byłam na jednej konferencji. Udało mi się wejść na sesję poświęconą zwężeniom
          zastawek aortalnych. Oprócz tego przekazywałam lekarzom tam zebranym informacje
          o Funduszu. Nie miałam żadnych problemów, aby tam sie dostać. Oczywiście
          wiedziałm, że będą tam lekarze z Akademii Medycznej w Gdańsku ( w tym nasza
          pani doktor) i miałam też wczesniej kontakt z przewodniczącą sekcji kardiologii
          dzieciecej w PTK Doc. dr hab. med. Joanną Książyk. Kilka razy wcześniej do niej
          pisałam w sprawie Adasia. Zawsze mi odpowiadała na pytania. Przydał mi sie ten
          kontakt w momencie, gdy się okazało, że będzie taka konferencja.
          Relacja z mojego pobytu na konferencji jest na stronie Funduszu
          www.sercedziecka.org.pl. Jezlei chcesz ze mna porozmawiać, to kontakt do mnie
          też znajdziesz na stronie Funduszu.
          Info o datach różnych konferencji można znaleźć na stronach :
          www.ekonferencje.pl
          www.ptkardio.pl
          Kontakt do Doc. dr hab. med. Joanną Książyk na stronie :
          www.dzieci.ptkardio.pl
          • aaparzoch1 Re: Konferencja Gdańsk czerwiec 2006 03.03.06, 11:15
            Anfido. Bardzo dziękuję za informacje. Im więcej czytam, im więcej szukam, tym
            bardziej jestem przerażona. Codziennie obiecuję sobie, że przystopuję, ale nie
            potrafię. Wewnętrznie wierzę, że z moim Radkiem musi byc wszystko OK, a mimo to
            w mojej głowie układaja sie różne scenariusze. A jeszcze jak wczoraj szukałam
            info nt. nowej, bezszwowej zastawki aortalnej, stosowanej w Krakowie od roku,
            dotarło do mnie, iż każde wyłączenie pracy serca podczas operacji powoduje
            uszkodzenie mięśnia sercowego, im dłuższe tym większe. I to mnie zupełnie juz
            zdołowało. Mam przykład mojego taty, który miał niby tylko uszkodzoną zastawkę
            mitralną a zmarł tak młodo. Z drugiej strony patrzę na Justyne Kowalczyk nasza
            olimpijkę i nie moge uwierzyć, że ta dziewczyna prowadząca tak aktywne życie ma
            wadę serca. Swoją droga czekam na odpowiedź z kliniki dlaczego ten typ zastawki
            biologicznej nie może być stosowany u młodych ludzi. Dla mnie zabieg trwający
            10 minut a kilka godzin to kosmiczna różnica czasu. A to tylko pokazuje jak
            bardzo z roku na rok medycyna się rozwija.
            • gosiamarciniak Justyna Kowalczyk ma wadę serca?? 03.03.06, 11:48
              Nie słyszałam o tym ,że Justyna ma wadę serca. To niesamowite, że mimo wady
              zdobyła olimpijski medal. A jaką ma wadę? Czy ten wcześniejszy upadek na trasie
              i omdlenie mogło być skutkiem tej wady?
              • aaparzoch1 Re: Justyna Kowalczyk ma wadę serca?? 03.03.06, 11:52
                Nie podano szczegółów . Czytałam wywiad z jej mamą, która o nia się z tego
                powodu bardzo martwi. Zdecydowanie wada dziedziczna, taką sama ma jej mama i
                babcia. Tez się zastanawiałam, czy to omdlenie nie było z tym związane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka