asmi7 11.03.06, 08:24 Moj synek (6 mies.) pokasłuje od 2-3 dni. Nie ma gorączki ani innych objawów. Poradźcie, proszę, co mogę mu sama bezpiecznie podać zanim wybierzemy się do pediatry (mam nadzieję, ze nie będzie takiej konieczności...). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mik04 Re: co na suchy kaszel? 11.03.06, 10:29 Jęsli dziecko kaszle to do lekarza. 6 miesięcznemu dziecku lepiej nie podawaj nic sama. Taki kaszel może się skończyć zapaleniem oskrzeli. Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi2 Re: co na suchy kaszel? 11.03.06, 10:56 moja córeczka miała to samo pare dni temu...ma 7 mies...dostała tylko tantum verde w rozpylaczu na gardło i syropek p. kaszlowy....przeszło i jest ok...tyle, ze po syropku miała sraczke Odpowiedz Link Zgłoś
domin19761 Re: co na suchy kaszel? 11.03.06, 11:16 mi lekarka poleciła syrop prawoślazowy - mozna stosowac u takich maluchów. Polecam też pulmex baby do nacieraniajest wprawdzie od 7 miesiaca Odpowiedz Link Zgłoś
kasiap1981 Re: co na suchy kaszel? 11.03.06, 11:52 Ja mojemu synkwi - 6 mcy, po konsultacji z lekarzem podaje syrop przeciwkaszlowy drosetux, 2x dziennie 3/4 łyżeczki wapienka w syropie przez 7 dni godzine po jedzeniu, 4 krople Cebionu i smaruje stópki mascią rozgrzewającą. Juz widze znaczną poprawę. Odpowiedz Link Zgłoś