Dodaj do ulubionych

Inhalator Medel-kto ma

03.04.06, 11:48
Proszę o opinie na temat tego inhalatora modelu Family i Pro
Obserwuj wątek
    • linda6 Re: Inhalator Medel-kto ma 04.04.06, 10:37
      Podpisuję się pod postem. Też się zastanawiam nad kupnem inchalatora Medel,
      lekarka nam poleciła chyba model Pro, nasza przychodnia korzysta z niego z
      powodzeniem ale chętnie bym posłuchała innych opini.
    • bobinia Re: Inhalator Medel-kto ma 04.04.06, 15:48
      Od roku używam inhalatora tej firmy model aerofamily. Porównania z innymi
      urządzeniami nie mam, ale ze swojego jestem zadowolona. Na zakup namówiła mnie
      lekarka i teraz przy każdej chorobie moich dzieci przepisuje specyfiki do
      inhalaji - dzięki temu nie muszę ich faszerować tabletkami. Końcówki inhalatora
      są wymienne więc pasują i dla dzieci (mała maseczka) i dla dorosłych (duża); są
      też końcówki w kształcie litery T i taki jakby widelec ale ja używam tylko
      maseczek. Dzieci są przyzwyczajone do tego rodzaju kuracji (chorują niestety
      bardzo dużo) a inhalator jest używany właściwie od roku non stop z małymi
      przerwami. Córka ma 5 lat więc inhaluje się sama, a syn półtora roku ale nie
      robi przy inhalacji problemów - bardzo lubi oddychać przez maseczkę. Dodam
      jeszcze że lekarka unika jak tylko może antybiotyków i wyciąga moje dzieci
      nawet z zapalenia oskrzeli przy pomocy inhalatora. Własnie teraz córka ma zap.
      oskrzeli i jest inhalowana berodualem z domieszką soli fizjologicznej i
      mucosolwanem. Syn na obturacyjne zap. oskrzeli brał pulmicort (3 zł na receptę
      bez recepty ponad 130 zł jest więc i korzyść materialna bo wiadomo ile się
      zostawia kasy za te wszystkie antybiotyki). Na zwykły katar też stosujemy
      inhalacje z wody do iniekcji rozrobionej z solą fizjologiczną. Uff ale się
      rozpisałam, podsumowując jestem z tego urządzenia bardzo zadowolona i wszystkim
      polecam zakup
      • plosia Re: Inhalator Medel-kto ma 04.04.06, 21:52
        czy ten inhalator pacuje glośno (ostatnio mialam pożyczony -jak chodził nie było
        słychać bajki) jaki ma pobór mocy ( mam nadzieję że nie jak czajnik elektryczny)
        • bobinia Re: Inhalator Medel-kto ma 06.04.06, 19:59
          podaję parametry techniczne:
          zasilanie elektryczne 230V~50Hz
          maksymalne ciśnienie 2,5 bar
          przepływ powietrza w nebulizatorze 6 l/min
          przepływ powietrza w kompresorze 11 l/min
          waga 2,3 kg
          rozmiar 125 x 175 x 295 mm
          poziom głośności 55 dBa
          pojemnośc nebulizatora 6 ml
          Mam nadzieję że z powyższej rozpiski otrzymałaś odpowiedź na nurtujące cię
          pytania.
          A'propos głośności to faktycznie podczas inhalacji bajki się raczej nie
          obejrzy, ale to chyba najmniejszy problem; są inne sposoby na zabawienie
          dziecka: u mnie na początku cała rodzina stroiła do małego miny (miał trochę
          ponad pół roku jak zaczęliśmy go inhalować) a teraz tak się przyawyczaił że sam
          się domaga maseczki na buzię; starszemu dziecku można wytłumaczyć że to dla
          jego dobra.
          Pozdrawiam i jeszcze raz polecam
          • wesolek300 Re: Inhalator Medel-kto ma 08.04.06, 19:25
            ILE KOSZTUJE TAKI INHALATOR? CZY KUPUJE SIĘ GO W APTECE CZY W JAKIŚ HIRTOWNIACH.
            • bobinia Re: Inhalator Medel-kto ma 09.04.06, 23:21
              za swój płaciłam rok temu 250 zł to jest inhalator z tej tańszej półki; takie
              bardziej "wypasione" sa dwa i trzy razy droższe. W aptece można kupić ale
              kosztuje trochę wiecej, ja kupowałam w sklepie z art. medycznymi.
              • malgocha1000 Re: Inhalator Medel-kto ma 10.04.06, 11:56
                Bobinia proszę napisz mi dokładną nazwę tego modelu żebym wiedziała o co sie
                pytać.

Pozdrawiam
                • bobinia nazwa - do malgocha1000 10.04.06, 12:45
                  Medel aerofamily - tyle jest napisane na pudełku; włoska firma chyba
                  pozdrawiam Monika
                  • erika26 Re: nazwa - do malgocha1000 21.04.06, 00:59
                    My wlasnie tez zakupilismy to urzadzenie ( z 3 maskami) poniewaz Mala ma
                    zapalenie pluc ktore ciągnie sie juz 1,5 tygodnia, 3 antybiotyki i stracilam
                    juz cierpliwość. Postawnoiłam robic jej inhalacje.
                    nie moze wykrzztusic wydzieliny choc ma taki mokry kaszel.
                    Dzis to zamowilam wiec jeszcze nie mogeocenic.
    • taptap Re: Inhalator Medel-kto ma 10.04.06, 12:28
      Ja swoj inhalator kupilam na allegro i jestem bardzo zadowolona kosztowal 170 zl
      z przesylka nie jest to jakies firmowe cudo ale spelnia swoja funkcje uzywamy go
      bardzo czesto bo moj maly ma astme wiec podajemy pulmicort, flixotide, sol
      fizjologiczna i doraznie berodual i mucosolwan
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka