jukilop 11.04.06, 12:17 czy ktokolwiek wie coś na ten temat bądź to przeszedł (zamknięcie ubytku -przez tetnicę udową Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stefcianna Re: TĘTNIAK IAS z ubytkiem 12.04.06, 00:39 A dokładniej, bo że przez tętnicę udową robią różne rzeczy to wiemy. Gdzie ma dziecko tętniaka i skąd się wziął, moja ma na aorcie i zrobił się podczas balonikowania. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
jukilop Re: TĘTNIAK IAS z ubytkiem 12.04.06, 10:25 nikt mi nie powiedział skąd tętniak Marcin nigdy nie miał problemów ze zdrowiem (ma 16 lat) od 1 klasy tenował - obecna doiagnoza to IAS ( ztego co wyczytałam to jest ubytek w przegrodzie międzyprzedsionkowej )w/g opisu 1,2-1,5 cm Syn miał echo przezprzełkowe które pozwoliło na stwierdzenie że nie będzie miał operacji tylko zamykanie właśnie przez tętnicę udową (tzw zapinką) pozdrawiam magdalena Odpowiedz Link Zgłoś
edytek1909 Re: TĘTNIAK IAS z ubytkiem 12.04.06, 08:24 Magda, w Funduszu nie mamy podobnego przypadku do Waszego,info od Diny,pozdrawiam Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
jukilop Re: TĘTNIAK IAS z ubytkiem 12.04.06, 10:16 ja to zawsze mam pecha jak coś "mam" to inni tego nie mają ale oczywiście nie narzekam - wkońcu i tak miałam olbrzymie szczęcie jeśli nie mówić tu o cudzie Już coś niecoś wiem o tej wadzie dzięki Dinie która nakierowała mnie na linki gdzie mogłam nawet sobiw podrukować rysunki i dokładnie zrozumieć różnicę między ASD ASDI ASDII a Marcina IAS caluski dla Was(poznałam Twoją rodzinkę ze zdjęć) Odpowiedz Link Zgłoś