lewandowskalewin 11.04.06, 15:21 mam pytanie czy ktos ma jakiekolwiek informacje o chromosonie 18 za wszystko bede wdzieczna to co znalazlam jest wciaz za malo abym mogla sie dowiedziec o chorobie synka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anatemka Re: chromoson18 13.04.06, 10:19 zapytaj tu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16556 Odpowiedz Link Zgłoś
rita78 Re: chromoson18 13.04.06, 11:32 zależy co z tym chromosomem? najczestsza wadą zwiazaną z 18 chromosomem jest jego trisomia czyli Zespół Edwardsa. wiecej znajdziesz tutaj www.gen.org.pl/nuke/modules.php?name=Web_Links&l_op=viewlink&cid=29 Odpowiedz Link Zgłoś
lewandowskalewin Re: chromoson18 14.04.06, 10:44 niestety nie znam angielskiego a symonek ma mutacje genu ramienie dlugiego a konkretnie jego fragment nie jest to zespol edwardsa pytalam o to genetyka dziekuje za wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamp1 Re: chromoson18 14.04.06, 19:27 Pytalam, czy znasz angielski bo ostatnio w szpitalu widzialam ulotki odnosnie 18th chromosome. Niestety, nie bedziemy juz w szpitalu bo za tydzien lecimy na cale trzy miesiace do Polski, ale widzialam kilka calkiem chyba sensownych stron www, tyle, ze po angielsku. O tyle, o ile dalabym rade przetlumaczyc dla Ciebie ulotki ze szpitala, nie dam rady czasowo ze stronami www. Postaram sie jednak poprosic kogos o te ulotki ze szpitala. A co mowi genetyk? Odpowiedz Link Zgłoś
lewandowskalewin Re: chromoson18 16.04.06, 10:47 bardzo dziekuje za pomoc bede bardzo wdzieczna genetyk mowi ze to mutacje genu ramienia dlugiego konkretnie fragment i jest problem jest 5 takich dzieci z tymi wadami co szymek nie wie dokladnie jak to bedzie dalej wygladalo bo synek w sumie ma az 11 wad ktore sa wynikeim tego chromosonu my z mezem robilismy sobie badania u nas wszystko ok lekarze mowia ze to czysty przypadek ale ja w to nie wierze bede badrzo wdzieczna za pomoc troche czytalam na temat 18 ale nigdzie nie ma tylu wad i takich rokowan genetyk mi mowil ze jest kilka stron w jezyku angielskim i to jest problem ale nie konkretnie o szymka przypadku nie wiem co mam myslec Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamp1 Re: chromoson18 21.04.06, 21:04 Nie dalam rady juz pojechac do szpitala, jutro rano wylatujemy. Obiecuje jednak, ze bede o tym pamietac i jesli znajde cos ciekawego na anglojezycznych stronach www - napisze. Pozdrawiam, kasia Odpowiedz Link Zgłoś
lewandowskalewin Re: chromoson18 22.04.06, 17:00 dziekuje bardzo bylam bym wdzieczna jak by pani mogla wyslac mi to na adres lewandowkalewin@gazeta.pl dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś