Dodaj do ulubionych

żadnych objawów

17.04.06, 16:30
towarzyszących, żadnego kaszlu, kataru, ząbkowania.. a moje dziecię od nocy
38 non stopsad((((( Trzydniówka? U dwulatka..?
Troche się martwie...
Garść wsparcia poproszę przed kolejną ciężką nocką...
Obserwuj wątek
    • anulka.p Re: żadnych objawów 17.04.06, 16:31
      Najpierw może być gorączka, a inne objawy pojawią sie za 2, 3 dni. Tak mieliśmy.
      • andaba Re: żadnych objawów 17.04.06, 16:39
        U dwulatka trzydniówka jak najbardziej. Ale może też być tak, jak pisze anulka.
        Jakies "grypy gorączkowe:" krążą.
    • niepytana Re: żadnych objawów 17.04.06, 19:06
      Znajomej syn nie mial nawet goraczki, a na przegladzie rocznym zajzeli mu w
      uszy i sie okazalo ze mial paskudna infekcje. Najlepiej do lekarza. Tak czy
      siak powodzenia.
    • onika27 Re: żadnych objawów 17.04.06, 19:11
      u mojego 4 ro latka tez była goraczka najpierw 37 potem 39 po panadolu spadła i
      juz 2 gi dzień sie nie pojawila po za tym kompletnie nic mu nie dolega pieknie
      je doslownie nie mam z czym iść do lekarza może u ciebie tez tak minie
    • kasia1302 Re: żadnych objawów 17.04.06, 19:44
      Przerabiałam to w Wielki Czwartek z moją dwulatką. Byłam wieczorem u pediatry,
      wirusowa infekcja gardła. Zaleciła badanie moczu (częsta przyczyna wysokich
      temeparatur), wynik był w piątekshockK. Z leków tylko isoprinozina. W sobotę było
      już dobrze. A właśnie najpierw pytała mnie o 3 dniówkę (moja córka miała
      wczesniej, czyli jest to możliwe.Do lekarza bym poszła, ale już taka moja
      przywara, że sama diagnozy nie wystawiam.
    • anna_geras Re: żadnych objawów 17.04.06, 19:46
      Moja corka (3l) miala 39st, sama zbijalam temperature ale nastepnego dnia bylo
      jeszcze gorzej i pojechalysmy na pogotowie gdzie lekarz stwierdzil angine.
      Pamietaj o zimnych okladach na czolo w razie czego i jesli do jutro nie bedzie
      poprawy to przejdz sie do lekarza bo z tego co zauwazylam jakies swinstwo lata
      w powietrzu.
    • aski68 Re: żadnych objawów 17.04.06, 19:56
      be.em napisała:

> Garść wsparcia poproszę przed kolejną ciężką nocką...

Spokjnej i przespanej nocki życzę i zdrowia smile
    • sutra Re: żadnych objawów 17.04.06, 20:00
      Ostatnio chodzi taka infekcja - wysoka gorączka i nic poza tym. Mój synek miał
      taką, i kilka innych osób z rodziny. Właściwie nie był leczony, tylko zbijałam
      temperaturę powyżej 38, żeby się dobrze czuł. Paskudztwo niestety się ciągnie,
      nawet 2 tygodnie... trzymam kciuki za dziecko.
    • mamijka Re: żadnych objawów 17.04.06, 21:46
      Moje dziecko też ma wysoką gorączkę-prawie 40 st. Wczoral pędem wracalismy do
      domu od rodziny aby iść do dyzurującej przychodni. Lekarka niczego się nie
      dopatrzyła. Ani w gardle, ani w płucach i oskrzelach. Uszy i węzły też w
      porządku. Dziś o 14 było 39 St. A teraz jest 37. Zobaczymy jutro. Jak nie
      przejdzie to pojdziemy znów do lekarza.
      • kajkai Re: żadnych objawów 18.04.06, 18:51
        na twoim miejscu zrobilabym badanie moczu jesli goraczka nie ustapi. jak dla
        mnie nalezy wykluczyc monuokleze
    • wredna_ja Re: żadnych objawów 17.04.06, 22:41
      Hej! Moja "trzydnowke" miala jak miala ponad dwa lata,miala wciaz 39,po czopku
      spadala do 37,5 zeby po kilku godzinach wrocic...i tak "jechalysmy" od czopka do
      czopkasad
      Ale nie o tym chcialam...moja corcia tez goraczkowala,lekarka stwierdzila
      zapalenie ucha,potem doszedl meczacy kaszel,katar...dostala antybiotyk,po nim
      nie bylo duzo lepiej i przepisala jej syrop(juz druga butelke)i wlasnie konczy
      go pic.
      W sumie "meczylysmy" sie prawie trzy tygodnie...
      Moze lepiej wybierz sie jutro z dzieckiem do lekarza?
      Zycze Ci zeby to nie byly uszy...i spokojnej nocy smile
    • anet81 Re: żadnych objawów 17.04.06, 23:39
      Mój dwu i pół letni syn miał w wielki czwartek i piątek wysoką gorączkę - ponad
      39 stopnie. Byliśmy u lekarza- wszytsko dobrze. Kazała podawać paracetamol. W
      sobotę gorączka spadła, pojawił się leciuszisenki kaszelek i nic poza tym.
      Syn znajomej miał to samo tydzień wcześniej.
      Coś krązy w powietrzu.
      Pozdrówki!
    • be.em Re: żadnych objawów 18.04.06, 07:58
      DZięki bardzo! Nocka gorąca i płaczliwa. Wlewamy paracetamol. Chyba jednak
      trójki idą. Nie da sobie gamoń zajrzeć do paszczysad
      • mamakarola1 Re: żadnych objawów 18.04.06, 15:16
        Co do tych zębów to mozliwe, bo mój synek, jak mu wychodziły górne trójki,
        gorączkował cały boży tydzień. Zęby wyszły, gorączka minęła. Mimo wszystko
        lepiej się upewić i iśćdo lekarza jak do jutra nie spadnie.

Pozdrawiam wiosennie.
        • aga55jaga Re: żadnych objawów 18.04.06, 15:53
          gorączka nie jest objawem ząbkowanie, jednak ząbkowanie osłabia organizm i jego
          funkcje obronne - i tak też często bywa, że w efekcie przy ząbkowaniu plączą
          się rozmaite infekcje - właśnie mylnie kojarzone przyczynowo z zębami
    • aga55jaga Re: żadnych objawów 18.04.06, 15:55
      jak dziecię nie miało trzydniówy - to możliwe, że ma. Za ok 3 - 5 dni się
      okaże - czy wysypie ciałko czy tyż nie
      • a-g-n-i-e-sz-k-a Re: żadnych objawów 18.04.06, 16:21
        Moj wlasnie dzis ma powtorke z rozrywki - jakis miesiac temu mial to samo -
        goraczka okolo 38 stopni i nic poza tym. Ostatnim razem nosilam mocz do badania
        i wszystko bylo ok, zwalilam na zeby (choc nic nowego sie nie wyzyna). Jutro
        idziemy do lekarza, choc pewnie znow nic nie wykryje (bo nie kaszle, ani nie ma
        kataru).
        Troche sie pocieszylam, bo juz sie martwilam, ze moze cos bardzo zlego sie
        dzieje - ale i tak postaram sie o skierowanie na dokladniejsze badania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka