kasia9987 19.04.06, 22:43 czy do laryngologa mam się udać w trakcie leczenia ucha antybiotykiem(po zaleceniu pediatry), czy po zakończeniu podawania antybiotyku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michulanka Re: zapalenie ucha 20.04.06, 12:22 Mozna isc po leczeniu na kontrole. Teraz chyba nie ma sensu bo przeciez laryngolog nie odstawi rozpoczetego antybiotyku. Odpowiedz Link Zgłoś
martysek Re: zapalenie ucha 20.04.06, 16:23 Radzę nie czekać i iść do laryngologa od razu, nawet jeśli maluch jest już w trakcie leczenia. Z doświadczenia wiem, że pediatrzy nie mają pojęcia, jak leczyć uszy!!! Mam córkę, która niestety ma tendencje do częstych zapaleń uszu i wiem, że już nigdy więcej nie pójdę z bolącym uchem do pediatry, uwierz mi! Jeden raz pani doktor (pediatra właśnie!!!) tak leczyła małą, że doszło do perforacji błony. Jeśli można tego uniknąć, to się nie zastanawiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
michulanka Re: zapalenie ucha 20.04.06, 17:10 To zalezy od pediatry...Poza tym wiadomo, ze jezeli pomimo leczenia antybiotykiem bol nie przechodzi to trzeba isc do lekarza (najlepiej laryngologa) czym predzej. A poza tym wydaje mi sie, ze nie ma co sie nawzajem straszyc tylko dlatego, ze samemu trafilo sie na kiepskiego pediatre! Ostatecznie nie wszyscy sa tacy... Odpowiedz Link Zgłoś
piekielna24 Re: zapalenie ucha 21.04.06, 13:19 Karolina miała 4 dni temu zapalenie ucha własnie. Byłyśmy u laryngologa, który pomógł mojej córce w sposób natychmiastowy. Przebił igłą jakiś pęcherzyk (nie pamietam dokładnie jak to sie nazywa) ale ucho przestało bolec po 10 minutach. Fakt, że z uszka leciała ropa z krwią, ale już nie mogłam słuchać jęków mojej małej. To była najlepsza decyzja tego dnia. Wybierz sie, napewno nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś