Dodaj do ulubionych

grota solna

02.05.06, 08:42
Moje dziecko od listopada choruje co trzy, cztery tygodnie. Zaczęło sie od
ospy. Poźniej kazdy katar kończył się zapaleniem ucha. Ostatnio przeszło na
oskrzela. Poczytałam trochę o właściwościach grot i mam ochote wybrac się z
dzieckiem. Jestem ciekawa czy ktos korzystał i jakie efekty zauważył?
Obserwuj wątek
    • magdat3 Re: grota solna 02.05.06, 20:31
      Ja trochę nie wierzyłam w takie cuda ale próba nie strzelba . U nas trafiony
      po 8 wizytach wchłonął się przerośnięty trzeci migdał. Nie wiem jak w przypadku
      innych schorzeń ale nam pomogło
      Magda
    • jovita9 Re: grota solna 08.05.06, 14:59
      Jeździłam jakiś czas temu z córką, miała wówczas nieustanne problemy z górnymi
      drogami oddechowymi, a następnie oskrzelami. Grota daje pozytywny efekt w
      przypadku systematycznego korzystania z niej ( 7 dni, przerwa i ponownie 7
      dni), ale tylko w przypadku jeśli jest to grota z systematycznie wymienianymi
      solami ułożonymi na podłodze. Spacer po kamyczkach soli dodatkowo stymuluje
      receptory nerwowe na stopach. Można kupić sól i w czaie przerwy kąpać dziecko w
      domu. Sama grota solna nie spowoduje wyleczenia dziecka ani nie powstrzyma
      nawrotów choroby, ale dziecko lżej oddycha i "słabiej" przechodzi choroby, np.
      nie kaszle uporczywie, w nocy lżej oddycha.
      • korneliap Re: grota solna 10.05.06, 08:58
        to co takie raz na tydzien na godzinke sie nieooplaca jezdzic?
        • bb12 Re: grota solna 18.06.06, 15:16
          Moja córka ostatnio często choruje -głównie nawracające anginy [ma także inne
          problemy zdrowotne].
          Postanowiłam ,że grota solna będzie idealna na pozbycie się ciągłych infekcji.
          Wczoraj byłyśmy na seansie,dziecku się spodobało i wykupiłam karnet na 20 wizyt.
          Grota znajduje się nadaleko naszego domu .

Czy lepiej chodzić codziennie?Czy lepiej nie po godzinie ,ale po dwie
          jednorazowo? Czy wskazane są przerwy?
    • gajagaja1 Re: grota solna 19.06.06, 10:29
      Sluchajcie, a jak to jest z tymi grotami, na jakiej zasadzie one dzialaja.Chodzi
      mi o to, ze jesli przychdoza tam ludzie z roznymi chorobskami to teoretycznie
      powinno byc to jedno wielkie siedlisko zarazkow.W koncu to zamknieta przestrzen,
      jak to jest?
      • aniask_mama Re: grota solna 19.06.06, 12:11
        Byłam z synem z 15x, bez efektów, za to owszem - były dzieci nieziemsko
        przeziębione na seansach - raz nawet mój mały podłapał stamtąd choróbsko crying
        • moneta21 Re: grota solna 19.06.06, 22:36
          ja jestem zadowolona z groty solnej-mój 4 latek juz nie choruje-alergik chodzacy
          do przedszkola i ja na tyle podleczyłam astme ze nie musze brac leków.tez sie
          zastanawiałam czy jeszcze czegos gorszego nie przyniose do domu -widziałam ze
          czasami zapalali lampy niebieskie takie jak w labolatorium czy w zabiegowym
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka