Dodaj do ulubionych

Jak to długo potrwa

25.05.06, 13:16
Witam wszystkich.Ja z zapytaniem.Mój Mateusz od trzech tygodni ma katar
(zupełnie przezroczysty jak przy alergii) i od tego też kaszelek myślę,że od
kataru,a od kilku dni luźne kupki ale nie biegunka gdyż nie robi częściej niż
dotychczas a tylko luźniejsze(podejrzewam,że od marchwii).Co o tym
sądzicie.Trochęmnie to już stresuje chociaż podobno nie ma się czym
martwić.Mati dostaje:zyrtek, budesonit mite,buderin do noska.Pozdrawiam
wszystkich bardzo serdecznie.
Obserwuj wątek
    • agnieszka.kulka Re: Jak to długo potrwa 25.05.06, 13:39
      Witaj
      jestem w podobnej sytuacji: katar, niby niewinny kaszelek, marudzenie, kupy
      rzeczywiście luźniejsze, myślę że od Rutinaceii (Kajtek ma 19 miesięcy)parę dni
      leczyłam sama, syropami, witaminami i nic. Poszłam więc do lekarza i dała mu
      Bactrim przez tydzień. Pomogło. Minęło kilka dni, a on wczoraj kichał i dziś
      rano też, a więc się boję bo poprzednio też zaczęło się katarem. Dziś już nie
      pójdzie na dwór bo u nas nad morzem straszne wiatry od paru dni i pewnie go
      przewiewa.
      Podejrzewam, że niektórych może wkurzać iż przejmujemy się katarem. A więc
      cieszmy się że to nic poważnego.
      Pozdrawiam
      aga
      • barbarajarzabek Re: Jak to długo potrwa 25.05.06, 13:56
        taki katar i kaszele to moga być objawy alergii( bardzo często sa przy tym
        luźniejsze kupki) u nas jest to samo ale razy 2bo u julki i u marka, i u marka
        dodatkowo uczulenie koszmarne na ugryzienia komarówsad((
        • ememka1 Re: Jak to długo potrwa 25.05.06, 20:33
          Te wszystkie katarki czy kaszelki to chyba jakaś epidemia. U mojej 9-latki w
          klasie dzieci (a także niektórzy rodzice) od jakiś dwóch tygodni przez dwa-trzy
          dni chrypka, że prawie ich nie słychać (czasami to dobrzesmilea potem kaszel i
          katar. Najmłodsza dostaje wapno i clemastin - chyba jej pomaga tylko na jak długo?
    • kachna92 Re: Jak to długo potrwa 29.05.06, 19:56
      Witajcie!
      Masz rację Basieńko. Takie objawy mogą byc wyraźnym znakiem alergii.
      Niestety sama jestem sezonowym alergikiem (wg mojego lekarza jest to zespół OAS
      - pogłębiająca się alergia), takie objawy występują u mnie od lutego do końca
      maja. Do kataru, kaszlu i luźnego stolca można jeszcze zaliczyc swędzenie oczu i
      ból głowy. Polecam leki antyhistaminowe - u Waszych maluszków po konsultacji z
      lekarzem. Na szczęście mój Michał (HLHS) nie odziedziczył po mnie tych
      uciążliwych dolegliwości. Jeżeli u Waszych dzieciątek potwierdzi się, że są to
      właśnie objawy alergii, to pewnie laekarz przepisze Zyrtec w kropelkach -
      dolegliwości przejdą po kilku dniach stosowania.
      Pozdrawiam Kasia mama Michałka z HLHS

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka