Dodaj do ulubionych

Torbielki w głowce dziecka

06.06.06, 12:13
po porodzie dziecko ma dwie torbielki w głowce czy to cos poważnego jedziemy
za 2 tygodnie na usg.Dodam ze mały urodził sie przez cc. Proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • koral777 Re: Torbielki w głowce dziecka 06.06.06, 14:56
      Zwykle w ciągu roku dwóch wchłaniają się ale trzeba oczywiście obserwować. Byłam jednak przekonana że takie wystepuja tylko w trakcie ciężkiego porodu???
      • 1234.zz1 Re: Torbielki w głowce dziecka 11.06.06, 09:16
        miałam najpierw zastrzyki na wywołanie porodu potem masaże szyjki a na koniec
        kroplówki które nic nie dały rozwarcie cały dzień było 2 cm. Bolało na koniec
        zrobiono cc bo łożysko się odklejało i krwawiło czy to mogło spowodować te
        torbielki w głowce.
    • september_77 Re: Torbielki w głowce dziecka 14.08.06, 17:12
      Moja córcia (3 miesiące) też ma torbielkę (ok. 6-7mm) w główce. Chodzimy do
      neurologa i robimy kontrolne usg. A jak Wasze usg, jakiej wielkości jest ta
      torbielka? Przyznam, że ta torbielka baaardzo mnie to martwisad(( Dodam, że ja
      też rodziłam przez cc, tyle, że z góry zaplanowane. Pozdrawiamsmile
      • maretta111 Re: Torbielki w głowce dziecka 14.08.06, 17:54
        mój synek(dzis 3, 6 mc-y też miał takie torbielki, nie rodziłam przez cc,
        urodził się w zamarwicy, a dziś wszystko jest dobrze, gdzieś przed ukończeniem
        roku kontrolne usg wykazało,że wchłonęły się, a mogło być gorzej, bo zostałam
        poinformowana, że nie widomo jak będzie sie rozwijał, tak więc nie martw się
        one pewnie juz w krótce wchłoną się
        • blizniaczki5 Re: Torbielki w głowce dziecka 15.08.06, 15:49
          Moja jedna z bliźniaczek też miała torbiel w główce i urodziła się przez cc ok
          8 m-ca życia wszystko się wchłonęło także nie martw się wszystko będzie dobrze
          • ola261 Re: Torbielki w głowce dziecka 20.08.06, 21:13
            Mój synek w życiu płodowym miał wykryte torbiel splotów pajęczynówkowych. Na
            szczęście już w 25 tygodniu ciąży po torbielach nie było śladu. Szczęśliwie
            wchłonęły się. Potwierdziło to usg wykonane po porodzie,
    • kasia19724 Re: Torbielki w głowce dziecka 15.08.06, 21:15
      Moja córka ma 5 lat i też miała torbiel ale wchłoneła się i jest ok ale
      oczywiście trzeba to kontrolować zwłaszcza przez pierwsze miesiące dopuki
      ciemiążko nie zarośnie . Sugeruję jeszcze kontrolne badania narządów wzroku i
      słuchu czy nie ma jakiegoś ucisku na mózg i oczywiście neurolog. Ale 99,99%
      jest wszystko ok więc nie zamartwiaj się tylko ciesz się nowym członkiem
      rodziny .
      Pozdrawiam
      • iza3108 Re: Torbielki w głowce dziecka 21.08.06, 20:43
        mój synek ma 3 mc i tez ma torbielik 30.08 idziemy z nim na drugie kontrolne
        usg, mam nadzieje ze bedzie dobrze, miałam wywoływany poród który trwał 9 godz
        i nic się nie działo syn tracił tętno i zrobili mi CC, i na usg też wykazało że
        był w niewielkim stopniu niedotleniony.
        • valeria2 Re: Torbielki w głowce dziecka 22.08.06, 17:19
          moj synek konczy miesiac i tez ma 2 torbielki w głowce 1,13x0,76 a druga
          0,93x0,64.za miesiac na badanie .rodziłam sn.Mam nadzieje ze sie wchłona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka