kasia7001 Re: i co ja mam zrobić? 10.06.06, 19:18 przepraszam za sam nagłówek,ale to z pośpiechu.mój problem dotyczy leku Thiocodin lekarz przepisał go synowi na suchy kaszel a po przeczytaniu ulotki okazało się,że nie należy stosować poniżej 12roku.mój syn ma 5latek.kiedy zadzwoniłam,żeby to wyjaśnić okazało się,że to dlatego,iż w tym leku jest narkotyk.mimo wszystko pan doktor stwierdził,że połówka tabletki nie zaszkodzi.czy faktycznie bo nie wiem co mam myśleć i co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_goda Re: i co ja mam zrobić? 10.06.06, 22:17 Ja Podaje mojemu synkowi Thiocodin (ma teraz 6 lat) juz od jakichs 2 lat, ale tylko doraznie w przypadku baaardzo uporczywego kaszlu w nocy. Moja pani doktor kazala ten lek podawac w ostatecznosci, kiedy nic innego nie pomaga, a na taki nocny kaszel nie dziala u niego ani Accodin ani Diphergan, ani nic innego poza wlasnie Thiocodinem. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia7001 Re: i co ja mam zrobić? 11.06.06, 10:04 Dzięki za wszystkie rady postaram się w razie potrzeby stosować te syropy,natomiast jeśli nie pomogą w ostateczności będzie Thiocodin. Odpowiedz Link Zgłoś
justinka2 Re: i co ja mam zrobić? 10.06.06, 19:57 witaj, u dzieci do 12 rz faktycznie nie powinno się podawać kodeiny (to właśnie ten "narkotyk" w thiocodinie). nie sądzę, żeby 1/2 tabl zaszkodziła twojemu synkowi, ale dla bezpieczeństwa lepiej podać inny lek, np. dekstrometorfan - środek o podobnym działaniu jak kodeina, ale taki,ze można go podawać już malutkim dzieciom (np. acodin - syrop dostępny bez recepty), albo syrop homeopatyczny stodal. zyczę zdrówka! Odpowiedz Link Zgłoś
paulaula Re: i co ja mam zrobić? 11.06.06, 07:52 Bardzo dobrze przeciwkaszlowo działa Sinecod. jest bezpieczny dla dzieci, w tej chwili bez recepty. Odpowiedz Link Zgłoś