Dodaj do ulubionych

Badanie izotopowe

12.06.06, 12:03
Obserwuj wątek
    • monik79 Re: Badanie izotopowe 12.06.06, 12:09
      Mam pytanie czy któreś z waszych maluchów miało robione badanie izotopowe? Moja
      Julicia ma zdiagnozowane ASD I z niedomykalnością zastawki mitralnej. Na
      konsultacji w Krakowie kazano robić nam 2 razy do roku echo serca i czekać.
      Natomiast lekarka do której chodzimu w Lublinie naciska nas na badanie
      izotopowe, pomino tego ze z małą sie nic nie dzieje. Rozwija się wspaniale nie
      choruje świetnie przbiera na wadze. Znalazłam informację że badanie to robi sie
      gdy dziecko jest zakwalifikowane do opoeracji. Proszę o jakieś informację, bo
      nie wiemy z mężem jaka podjąć dezycję.
      • edytek1909 Re: Badanie izotopowe 12.06.06, 13:36
        Witaj
        Mojej corce ,ktora dopiero co wrocila z cewnikowania serca w Poznaniu ,Szczecin
        rowniez wykonal badanie izotopów pomimo ,że nie mieli ku temu potrzeby..
        U nas niestety doszlo do zatrzymania serca podczas tego badania u Niki i
        musiala przybyc reanimacja-zaden z lekarzy nie podjął się jej sam-niestety.Co
        prawda dziecko do siebie wrócilo szybko i wszystko sie dobrze skończylo.Nie
        straszę Cię Boże broń-miej tylko na uwadze ryzyko wykonywania wszelkich badań
        inwazyjnych ,w których do ciala pacjenta podaje się kontrast.
        Żeby mieć sluszność wykonania tego badania skonsultuj się z Krakowem-niech
        powiedzą Ci czy i oni widzą taką potrzebę.
        Pozdrawiam
        Edyta mama Niki TACI i Karola zdrowego
        • jukilop Re: Badanie izotopowe 12.06.06, 15:16
          Edyta byłaś w Poznaniu i nie dałaś znać ?????
          • zula68 Re: Badanie izotopowe 12.06.06, 16:53
            Badanie izotopowe jest badanie, które wykonuje się również u dzieci które nie
            są zakwalifikowane do operacji. To co się przytrafiło NIKI to zwykłe uczulenie
            na kontrast. Do zatrzymania dziecka może doprowadzić nawet zarzycie zwykłej
            witaminy C jeśli dziecko będzie na nią uczulone. Myślę, że najlepiej będzie
            jeśli skontaktujesz się lekarzem z Krakowa, który opiekuje się Twoim dzieckiem
            i on najlepiej Ci podpowie czy to badanie wykonywać czy też w tej chwili nie ma
            takiej potrzeby. Pozdrawiam
    • driadea Re: Badanie izotopowe 12.06.06, 19:11
      Miałam to badanie i to nie jak już byłam już zakwalifikowana, a wlaśnie po to,
      by sprawdzić, czy rzeczywiście trzeba operować. To bylo jedno z wileu badań
      kwalifikujących.
      Pozdrawiam.
      • ememka1 Re: Badanie izotopowe 13.06.06, 20:46
        Potwierdzam słowa driadea. Trzeba sprawdzić jak duży jest "niewłaściwy" przepływ
        krwi i czy może dojść do nadciśnienia płucnego. Poszukaj w wyszukiwarce. Trochę
        na forum było na ten temat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka