monik79 Re: Badanie izotopowe 12.06.06, 12:09 Mam pytanie czy któreś z waszych maluchów miało robione badanie izotopowe? Moja Julicia ma zdiagnozowane ASD I z niedomykalnością zastawki mitralnej. Na konsultacji w Krakowie kazano robić nam 2 razy do roku echo serca i czekać. Natomiast lekarka do której chodzimu w Lublinie naciska nas na badanie izotopowe, pomino tego ze z małą sie nic nie dzieje. Rozwija się wspaniale nie choruje świetnie przbiera na wadze. Znalazłam informację że badanie to robi sie gdy dziecko jest zakwalifikowane do opoeracji. Proszę o jakieś informację, bo nie wiemy z mężem jaka podjąć dezycję. Odpowiedz Link Zgłoś
edytek1909 Re: Badanie izotopowe 12.06.06, 13:36 Witaj Mojej corce ,ktora dopiero co wrocila z cewnikowania serca w Poznaniu ,Szczecin rowniez wykonal badanie izotopów pomimo ,że nie mieli ku temu potrzeby.. U nas niestety doszlo do zatrzymania serca podczas tego badania u Niki i musiala przybyc reanimacja-zaden z lekarzy nie podjął się jej sam-niestety.Co prawda dziecko do siebie wrócilo szybko i wszystko sie dobrze skończylo.Nie straszę Cię Boże broń-miej tylko na uwadze ryzyko wykonywania wszelkich badań inwazyjnych ,w których do ciala pacjenta podaje się kontrast. Żeby mieć sluszność wykonania tego badania skonsultuj się z Krakowem-niech powiedzą Ci czy i oni widzą taką potrzebę. Pozdrawiam Edyta mama Niki TACI i Karola zdrowego Odpowiedz Link Zgłoś
jukilop Re: Badanie izotopowe 12.06.06, 15:16 Edyta byłaś w Poznaniu i nie dałaś znać ????? Odpowiedz Link Zgłoś
zula68 Re: Badanie izotopowe 12.06.06, 16:53 Badanie izotopowe jest badanie, które wykonuje się również u dzieci które nie są zakwalifikowane do operacji. To co się przytrafiło NIKI to zwykłe uczulenie na kontrast. Do zatrzymania dziecka może doprowadzić nawet zarzycie zwykłej witaminy C jeśli dziecko będzie na nią uczulone. Myślę, że najlepiej będzie jeśli skontaktujesz się lekarzem z Krakowa, który opiekuje się Twoim dzieckiem i on najlepiej Ci podpowie czy to badanie wykonywać czy też w tej chwili nie ma takiej potrzeby. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Badanie izotopowe 12.06.06, 19:11 Miałam to badanie i to nie jak już byłam już zakwalifikowana, a wlaśnie po to, by sprawdzić, czy rzeczywiście trzeba operować. To bylo jedno z wileu badań kwalifikujących. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ememka1 Re: Badanie izotopowe 13.06.06, 20:46 Potwierdzam słowa driadea. Trzeba sprawdzić jak duży jest "niewłaściwy" przepływ krwi i czy może dojść do nadciśnienia płucnego. Poszukaj w wyszukiwarce. Trochę na forum było na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś