18.06.06, 22:21
Poradżcie co zrobić? Byłam dzisiaj z 2,5 letnim synkiem u lekarza, ponieważ
wymiotował, przedwczoraj i dzisiaj. Badanie pani doktor polegało na
popatrzeniu w gardło i sprawdzeniu gorączki. Dostał antybiotyk. Podałam mu go
poczym zwrócił. Wymioty, ból głowy, pozatym nic. co to jest? Osłabienie?
pocieszcie mnie i poradzcie coś? Znów jutro jechać do lekarza rodzinnego?
Obserwuj wątek
    • molula Re: Wymioty 18.06.06, 22:29
      Musisz bardzo uważać z tymi wymiotami, mój synek w maju miał tylko wymioty i
      trafiliśmy z nim na tydzień do szpitala. Był to podobno wirus, dostawał
      dożylnie antybiotyk, dosyć długo miał aceton w moczu (to po wymiotach).
      Pojechaliśmy z nim do szpitala bo po tych wymiotach był bardzo apatyczny, wręcz
      lejący się przez ręce. Pozdrwiam i życzę zdrówka dla synka. Monika
      • soltyska2 Re: Wymioty 18.06.06, 22:37
        tylko ze ja byłam w szpitalu z synkiem, badała go pediatra. Mój mąż był bardzo
        zaskoczony jej postawą. A ja pojechałam z nadzięją że nie będzie antybiotyku i
        chociaż brzuszek mu zbada. W końcu skąś się to bierze?!!
        • molula Re: Wymioty 18.06.06, 22:45
          No właśnie czasami nie wiadomo skąd. My podejrzewaliśmy nawet wodę (daliśmy do
          analizy w miejscowym sanepidzie). Wymioty mogą być początkiem infekcji. Jeżeli
          nie są bardzo nasilone (tak jak to było w przypadku mojego synka), nie ma
          objawów odwodnienia i dziecko pije to może na razie nie ma się co tak bardzo
          przejmować. Może wstrzymaj się z antybiotykiem jeżeli ma on powodować dodatkowe
          wymioty. Nie piszesz czy ma gorączkę?
          • soltyska2 Re: Wymioty 18.06.06, 23:03
            Tak. stan podgorączkowy max 37,5. teraz śpi i nie ma gorączki, pić pije, nawet
            je, zjadł dwie kromki chlebka. Pani doktor dała antybiotyk bo gorączka była.
            Moim zdaniem taki stan podgoraczkowy jest obroną organizmu przed bakteriami
            i "zabijaniem ich". Mam tylko nadzieje że bedzie dobrze, jak jutro wstaniemy
            będzie wszysyko wiadomo. Tylko przetrwać noc! Pozdrawiam.
    • molula Re: Wymioty 18.06.06, 22:55
      Przypomniało mi się jeszcze, że od razu w szpitalu synek miał robioną analizę
      krwi i moczu. To bardzo dużo mówi o infekcji naszego dziecka. Szkoda, że o to
      nie poprosiłaś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka