Dodaj do ulubionych

pocenie główki

21.06.06, 17:22
Proszę o pomoc, główka mojej 8 miesięcznej córci jest ostatnio często
spocona, nie wiem czy jest to skutek upałów czy może krzywica, byłam u
pediatry lecz nic nie stwierdziła, a główka się nadal poci, dodam że w
mieszkaniu mam temp.ok.30 stopni , mała jest w bodach do tego bardzo
ruchliwa, proszę o rady.
ewa
Obserwuj wątek
    • anatemka Re: pocenie główki 21.06.06, 18:14
      spokojnie, poci się z upałów. Krzywica to nie tylko pocenie, ale też szereg
      innych objawów. Miedzy innymi niezarastajace się ciemiączka.
      • maretta111 Re: pocenie główki 21.06.06, 19:06
        lepiej poradź sie innego pediatry mój tez tak miał , była krzywica i do dziś są
        tego skutki
        • graszka25 Re: pocenie główki 21.06.06, 21:35
          moja mała, 2 lata ma teraz tak mokrą główkę, jakby pare minut temu sie kąpała.
          pzry temp 30 stopni każdy by miała mokrąsmile ja też mam wilgotne włosy. dziecko
          sie dodatkowo rusza wiec mu cieplej.
          ja na twoim miejscu bym sie nie martwiła na zapas.
          a kiedy zauważyłaś pocenie sie główki? czy przypadkowo nie kiedy sie zaczęły
          cieplejsze dni? jeśli tak to masz odpowiedź. a skoro piszesz teraz więc pewnie
          tak jest.
          pozdrawiam
    • kasikk3 Re: pocenie główki 22.06.06, 14:19
      Moja Ola (też prawie 8 m-cy) też ma na okrągło mokrą głowę - dosłownie z niej
      płynie. Najbardziej kiedy kładę ją spać - przez jakiś po uśnięciu chodzę co
      chwilę i wycieram jej główkę pieluszką. Pediatra kazała zmienić sposób
      podawania d3 i to wszystko. Sama nie wiem co o tym myśleć. Robiłam jej badania
      w kierunku krzywicy i niby wszystko dobrze. Siedzę przed kompem i się
      nakręcam...
      • inap Re: pocenie główki 22.06.06, 14:27
        Mój synek też tak ma i to od kilku lat bo teraz ma 4,5 roku. Wit. D od dawna
        nie dostaje, poci się nadal czy lato czy zima, szczególnie po zaśnieciu (jakby
        mu głowę zmoczyć), krzywicy nie ma. Nikt nie wie dlaczego, czasem mówią, że
        alergicy czasem tak mają innym razem, że przy przeroście trzeciego migdała a
        czasem ,że taka jego uroda.
        • kasikk3 Re: pocenie główki 22.06.06, 14:44
          Czasem brdzo żałuję, że znalazłam to forum. Siedzę i wymyslam córce choróbska.
          Mam ochotę robić jej co chwilę inne badania... Oszaleję
          • juwelis Re: pocenie główki 22.06.06, 15:40
            przejdzie Ci ja na początku tez tak miałam zwłaszcza że wiele piszących tu osób
            tak naprawdse nie zna sie na rzeczy trzymaj się ciepło i nie martw na zapas
    • gosia_tr Re: pocenie główki 22.06.06, 19:26
      polecam: www.forumpediatryczne.pl/specjalista/ep,271
      • mamaolci1 Re: pocenie główki 23.06.06, 14:50
        Dziękuję Wam Dziewczyny za rady, rzeczywiście przeszło, dziś jest chłodniej w
        mieszkaniu i się wcale nie poci, czyli jednak temp., dziękuję też za artykuł na
        medforum, jest bardzo pomocny i wiele wyjaśnia, a tak poza tym to ja też się
        więcej nakręcam będąc na tym forum dlatego wpadam rzadko jeśli mam jakiś
        problem, wolę tak sobie nie czytać wszystkich wątków bo wymyślam i wyszukuję
        ciągle coś u małej.
        pozdrawiam serdecznie
        ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka