baazzylia 02.07.06, 10:44 czy wasze dzieci zwracały po tym lekarstwie? Mój synek przyjmuje od 3 dni i dzisiaj zwymiotował, nie wiem czy przeczekać, czy odstawić? Może to tylko tak na początku... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleksik2 Re: ferrum lek a wymioty 02.07.06, 11:03 Mój synek przyjmował ferrum przez 2 miesiące i nic się nie dzialo.Zanim odstawisz lek skonsultuj to moze najpierw z lekarzem bo może przyczyna wymiotow jest inna. Odpowiedz Link Zgłoś
baazzylia Re: ferrum lek a wymioty 02.07.06, 11:24 ewidentnie po tym leku, nigdy przedtem nie wymiotował... Odpowiedz Link Zgłoś
elka791 Re: ferrum lek a wymioty 02.07.06, 12:01 my obecnie tez bierzemy juz ponad tydzien i nic sie nie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
baazzylia Re: ferrum lek a wymioty 02.07.06, 12:28 jak ja lubię takie odpowiedzi, przecież wiadomo, że nie pytam się w temacie: "kto bierze ferrum lek i nic się nie dzieje?". To tak jakby ktoś łysiał i pytał się o radę, a ktoś odpowiedział : ja nie łysieję. Chciałaś się pochwalić czy co? Bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
aleksik2 Re: ferrum lek a wymioty 02.07.06, 13:35 Ja się nie chwalę,po prostu chcę powiedzieć że te wymioty nie koniecznie są po ferrum i dlatego piszę,że mój syn brał i nic mu nie było,a jeżeli naprawdę wymiotuje po tym to może rzeczywiście lepiej odstawić,tylko radziła bym najpierw zapytać lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksik2 Re: ferrum lek a wymioty 02.07.06, 14:19 a poza tym przecież sama pytałaś"czy wasze dzieci wymiotowały po tym lek",więc o co Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka05 Re: ferrum lek a wymioty 02.07.06, 21:34 Moja corka wymiotowała i musieliśmy odstawić.Początkowo zmiejszyłam jej dawkę, potem rozcieńczałam z wodą z glukozą, ale nie pomogło.Pediatra kazał odstawić i od tej pory jest spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
baska74 Re: ferrum lek a wymioty 02.07.06, 18:31 Witam!Tez mialam juz przepisane zelazo dla maluszka,ale wyczytalam gdzies na tym forum,ze nie mozna go podawac kiedy dziecko ma wodniste kupki,oraz,ze do 3go miesiaca nie mozna podawac dziecku zelaza,bo ma niewyksztalcone polaczenia nerwowe,wiec sie wstrzymalam i jak sie okazalo dobrze-ze wzgledu na kupy,jak mi powiedziano w szpitalu,gdzie trafilismy z powodu poglebiajacej sie anemii.Po prostu dziecko odwodnilobysie calkiem po podaniu zelaza.Wersji z polaczeniami nerwowymi lekarze nie potwierdzili,ale mlody zelaza nie dostawal, zakonczylo sie naladowaniem bateryjek przez transfuzje krwi i podobno powinno starczyc na 3 miesiace a do tego czasu jego krew juz powinna nauczyc sie sama "wypracowywac" skladniki na odpowiednim poziomie.wyszlismy w piatek,i odpukac wszystko ok,wyniki podskoczyly odrazu.wybacz,ze moze to nie dokonca na temat ,co do ktorego ;przegladalam wiele opinii i duzo matek narzekalo na nasilone ulewanie po podaniu zelaza,wiec moze Was tez to spotkalo. Odpowiedz Link Zgłoś
alfikus Re: ferrum lek a wymioty 02.07.06, 15:46 Moja na początku brania przez dwa-trzy dni mocno ulewała, ale nie były to chyba wymioty, bo się nie męczyła. Tak po prostu czasem jej się mocniej ulało. Ale szybko przeszło, więc myślę, że taka jest reakcja organizmu. Nie przejmuj się na zapas, jeżeli wymioty nie miną po dłuższym czasie, albo się nasilą to skontaktuj się z lekarzem, być może, że trzeba będzie zmienić żelazo. Odpowiedz Link Zgłoś
baazzylia Re: ferrum lek a wymioty 02.07.06, 19:48 dziekuję i przepraszam za emocje, ale po prostu martwię się o malucha. Odpowiedz Link Zgłoś
alfikus Re: ferrum lek a wymioty 02.07.06, 20:49 To, że się martwisz to jest normalna reakcja. Jak moja mała zachowa się choć troszkę inaczej niż zwykle, to już panikuję!! No taka już rola matek) Odpowiedz Link Zgłoś