kuba1206 21.07.06, 12:20 z ciekawości i co okazało sie ze pomimo należe do osób zdrowych (bez wady serca) to też mam niedomykalność zastawki trójdzielnej i mitralnej czyli prawie tak jak mój syn wszystko ok. lekarz powiedział że nie ma się czym przejmować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiamarciniak Re: robiłam dziś sobie echo serca tak profilaktyc 21.07.06, 12:49 Gratuluję odwagi! Ja też chciałabym sobie zrobić, ale jakoś narazie nie mogę się na to zdobyć. Nie odczuwam żadnych dolegliwości sercowych, moze tylko czasami kołatanie serca, ale to chyba z nerw, bo jestem dość nerwowa i pewnie czeka mnie w przyszłości - o ile już nie mam teraz - nerwica serca. Odpowiedz Link Zgłoś
chantti Re: robiłam dziś sobie echo serca tak profilaktyc 21.07.06, 18:02 Nie wiem czy to jakies przeznaczenie, ale ja dzis bylam u lekarza rodzinnego z powodu zbyt wysokiego cisnienia 150/100 i skierowal mnie do kardiologa i na badanie echo- ostatnio wykonywałam je jakies 10 lat temu ( wykryto niewielka niedomykalnosc i nieznaczna fale zwrotna) Ale generalnie w zwiazku z choroba dziekcka , dlugiego pobytu w szpitalu, stresem w zwiazku z oczekiwaniem na operacje , zalecil mi aspargin, ziolowe leki na uspokojenie i oczywsicie kontrolne badania krwi. Do kardiologoa pojde dopiero w polowie sierpnia bo mam pecha - jest na zw lekarskim... Odpowiedz Link Zgłoś
basikrzy Re: robiłam dziś sobie echo serca tak profilaktyc 21.07.06, 18:27 to ciekawe, przyznam, że mnie też korci, żeby zrobić sobie echo, ale boję się, że jak coś wyjdzie i jeszcze może przepiszą mi jakieś lekarstwa, to się będę czuła jeszcze bardziej chora kuba1206 może teraz chyba trochę spokojniej patrzeć na własne dziecko i jego serduszko bo jak się okazuje nie taki diabeł straszny to naprawdę duża ciekawostka Odpowiedz Link Zgłoś
connie1 Re: robiłam dziś sobie echo serca tak profilaktyc 21.07.06, 19:08 Kochani! Jestem "doroslym " echokardiografista i uwierzcie śladowa ,albo pierwszego stopnia niedomykalnośc zastawkowa ( u doroslych) to czesto fizjologia!!! A jak slowa bywaja traumatyzujące-pamiętam przypadek młodej kobiety przekonanej ,ze ma śmiertelna chorobę -okazało się ,ze ma tetniaka przegrody międzyprzedsionkowej ( a własciwie uwypuklenie)bez przecieku, prawie wariant normy! Dlatego pytajcie po badaniu , bo szereg trudnychsłów może przestraszyc! Odpowiedz Link Zgłoś
kuba1206 Re: robiłam dziś sobie echo serca tak profilaktyc 22.07.06, 13:43 niedimykalność zastawek jest I grupy i fala zwrtona tez nie wielka chyba bedę żyć oczywiście nic mi nie dolegało, ale z ciekawości poszłam, bo czasami to nic nie wiadomo. jeszcze musze starszego syna(zdrowego) pod "lupe" wysłac tak dla pewności. Odpowiedz Link Zgłoś