juwelis 24.07.06, 18:19 mojej młodej właśnie wyszły śliczne 2 ząbki,kupiliśmy szczoteczki i....no właśnie co dalej?prosze podpowiedzcie nam czy to tak na sucho sczotkować czy z jakąś pastą,jesteśmy kompletnie zieloni w tej kwestii Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tabaluga0 Re: ząbki-szczotkowanie 24.07.06, 23:08 na poczatek wystarczy wodą, potem jest pasta nenedent bez fluoru dla maluchów do kupienia w aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
moyyra Re: ząbki-szczotkowanie 25.07.06, 20:19 a od kiedy pasta z fluorem ? a fluor od kiedy sie podaje w plynie ? Odpowiedz Link Zgłoś
agakonkol Re: ząbki-szczotkowanie 26.07.06, 19:48 ... z tego co wiem to pasta dopiero jak dziecko nauczy się wypluwać okolo 2 roku życia, a o fluorze w płynie nie mam pojęcia Odpowiedz Link Zgłoś
moyyra Re: ząbki-szczotkowanie 26.07.06, 22:49 dziekuje za info, pojde do apteki po ten preparat. Odpowiedz Link Zgłoś
juwelis Re: ząbki-szczotkowanie 25.07.06, 01:16 dzięki za odpowiedz jutro bedziemy działać Odpowiedz Link Zgłoś
anetalewic Re: ząbki-szczotkowanie 26.07.06, 22:00 właśnie dzisiaj byłam u dentysty z moją małą,która ma 14 miesięcy. Dentystka powiedziała że należy kupić pastę Elmex dla dzieci i szczotkować 2 razy dziennie, a ponadto polakierowała ząbki małej aby zapobiec próchnicy. Tak więc 2 lata czekać na mycie zębów to trochę długo Odpowiedz Link Zgłoś
cesarus Re: ząbki-szczotkowanie 26.07.06, 22:48 jeśli kupisz pastę elmex nie w Polsce, to dowiesz się z niej, że należy ją stosować, gdy pojawi się pierwszy ząbek. Przynajmniej tak było, gdy kiedyś kupowaliśmy ją za granicą. Nasze dziecko ma trzy i pół roku, przez trzy pierwsze swoje lata był uczulony na mleko, więc nie miał żadnego nabiału a mimo to ma idealne ząbki. Jeśli dziecko nie umie wypluwać, po prostu płuczesz mu je szczoteczką opłukaną w wodzie. Da się to zrobić. powodzenia ania Odpowiedz Link Zgłoś
ivona31 Re: ząbki-szczotkowanie 28.07.06, 13:44 Do jakiego lekarza stomtologa iść z małym dzickiem czy normalnego czy dziecięcego A czy szczoteczka zakładana na palec jest dobra Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: ząbki-szczotkowanie 28.07.06, 15:20 Dentysta dziecięcy to pedodonta. My do takiego chodzimy (dzięki Bogu tylko profilaktycznie) i syn coraz chętniej pokazuje ząbki do obejrzenia. Szczoteczka... my od początku używamy zwykłej, nie na palec, na początek tą z przedziału 0-2 lata. Pasty (Elmex) zaczęliśmy używać od ok 15msca. Odpowiedz Link Zgłoś