jatka71 17.08.06, 21:34 Czy ktoś szczepił pneumo 23? mały chodzi do żłobka, rzadko choruje, zwykle przeziębienia nie wiem czy podejmować ryzyko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarna_maruda Re: pneumo23 17.08.06, 21:43 Też interesuję się szczepionkami na pneumokoki bo córka (15 miesięcy) debiutuje w żłobku, podobno jest więc w "grupie ryzyka" Jesteśmy zdecydowani szczepić, tylko u nas w grę ze względu na wiek wchodzi Prenevar (dwie dawki) www.pneumokoki.pl - tutaj jest dużo, zwłaszcza polecam lekturę odpowiedzi na pytania (odpowiada lekarz) Odpowiedz Link Zgłoś
anisr Re: pneumo23 17.08.06, 22:02 Szczepilam obie córki ta szczepionką i bardzo polecam, zwłaszca żłobkowiczom.Ale ona jest od ukończenia dwóch lat.Nasz pediatra twierdzi,że jest nawet bardziej skuteczna niz ta nowa-że o cenie nie wspomnę... Jeszcze jedno-ja bym się z rezerwą odnosiła do opinii ekspertów zawartych na stronie sponsorowanej przez koncern....raczej radzę spytac własnego pediatry Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_maruda Re: pneumo23 17.08.06, 22:05 nasz pediatra też zaleca, właśnie ze względu na żłobek Czeka nas wydatek ok. 600 zł Odpowiedz Link Zgłoś
anisr Re: pneumo23 17.08.06, 22:18 czarna_maruda napisała: > nasz pediatra też zaleca, właśnie ze względu na żłobek > Czeka nas wydatek ok. 600 zł > Tylko się cieszyć,że się nie ma bliźniaków...Inna rzecz-że dla mnie ta cena to skandal.Dlatego,jeśli dziecko nie chodzi do żłobka radzę poczekac do 2 urodzin i zaszczepić Pneumo 23-koszt ok. 45 zł: Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_maruda Re: pneumo23 17.08.06, 22:23 Wiem wiem, straszna różnica w cenie Ale kurcze, boję się, że ją dopadnie coś wcześniej (tfu, tfu), a raczej chorowita jest dziewczyna to sobie nie daruję, że zwlekałam Cena faktycznie, skandal. Pozdrawiam No i daj znać jutro jak wyniki siuśków małej - trzymam kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś