Dodaj do ulubionych

Pomocy nie chce jeśc!

15.09.06, 12:13
Moja córcia ma 22 mies. i waży tylko 11kg. Miała robione badania podstawowe i
wyszły ok.
Ale cóż z tego jak ona nie chce wogóle jeśc. Nieraz ma takie dni że chce
tylko pic. Nie chcę jej faszerowac chemią na apetyt. Może wy znacie
jakiś "cudowny" środek. Pozdrawiam
aga
Obserwuj wątek
    • zeberka5 Re: Pomocy nie chce jeśc! 15.09.06, 12:19
      Moja ma 21 miesięcy i waży 10,5 kg, nie wydaje mi się, że to mało. Je w miarę
      normalnie, wszystko oprócz mleka, ale ma tez słabsze dni, że zje np tylko zupę,
      a reszte to tak na wciskanie przez oszukiwanie. Ja np kiedyś bardziej sie tym
      martwiłam dopóki lekarka nie powiedziała mi, żeby przeczekać, a dziecko samo
      zje, i tak teraz robię. Moja jest np bardzo ruchliwa więc gdyby było coś nie
      tak to nie miałąby tyle energii. Nie miałam jednak takiego przypadku, żeby
      tylko piła, byc może w Twoim przypadku jest to związane z tym co mała zjadła
      dzień szybciej? A co na to pediatra?
    • antonina_74 Re: Pomocy nie chce jeśc! 15.09.06, 16:36
      Moja ma 3 lata i waży 12. Zaczęla jeść w miarę normalnie 2 tygodnie temu po
      pójściu do przedszkola. Poprzedni rok z hakiem - frytki, pół kotleta, kasza na
      mleku, pół Danonka, sporadycznie banan i wsio. Były dni że żyła o dwoch butlach
      kaszy i gryzie chrupkiego chleba. Też jest zdrowa, rozwija się super, energii
      ma za dwoje, chorowala 2x w ostatnim roku.
      Pomaga Bioaron C - naprawdę widać poprawę w okresach podawania, pomaga
      towarzystwo jedzących dzieci, pomaga odstresowana matka która wreszcie
      przestaje schizować (wiem, latwo się mowi wink
      Nasza pediatra powiedziała że jak Zośka coś chce to żeby jej to dawać do
      jedzenia choćy miała jeść frytki przez 3 miesiące co dzień. A jak nie chce -
      trudno.
      I teraz widzę jak to powoli mija, tu zje jakąś zupę, tam spróbuje gulaszu,
      podziubie zupę mleczną na śniadanie, pokochała lody... i w ostatnie 2 tygodnie
      przybrała 30 dag na wadze (przez poprzedni rok - niecały kilogram).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka