gwiazdeczka69 22.09.06, 12:45 nurtuje mnie jedno pytanie....Czy prawopozwala na adopcje dziecka przez chore osoby? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barbarajarzabek Re: do edrybek1 22.09.06, 12:56 witaj, co prawda to nie do mnie ale pozwolę sobie odpowiedzieć. z tego co wiem to adoptować dziecka nie mogą osoby mające wyroki, alkoholicy i ludzie chorzy psychicznie, po przejściu procedur związanych z adopcją, kursów itp. rodzina zostaje lub nie zakwalifikowana do adopcji i aspekty zdrowotne nie są najważniejsze, ważne sa powody dla których decydujesz się na adopcję i to co nosisz w sercu.jak będziesz potrzebować więcej informacji na ten temat daj znać. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdeczka69 Re: do edrybek1 22.09.06, 20:12 dziekuje za odpowiedz. Jestem ciekawa bo mam juz w koncu 20 lat na karkui dziwnie takie rzeczy zaczeły mnie interesowac i przejmowac. ja słyszalam zawsze ze jak np. potencjalni rodzice sa chorzy to z adopcji nici ale to sa obiegowe opinie znajomych, rodziny itd ktorzy nie mieli tak naprawde z tymi niuansami prawnymido czynienia.pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś