Dodaj do ulubionych

ASPII Zabrze

12.10.06, 00:10
Witam!Mam na imie Jola mam synka Dominika (1,5roku)jak miał 3 miesiące wykryto
u niego ubytek w przegrodzie miedzyprzedsionkowej (5mm).Jesteśmy pod kontrolą
kardiologiczną we Wrocławiu.Prawdopodobnie nie ominie nas operacja,a jeżeli
już do niej dojdzie to w Zabrzu.Chciałabym nawiązać kontakt z osobami,które
mogłyby udzielić mi niezbędnych dla mnie informacji odnośnie zabiegu oraz
pobytu w szpitalu w Zabrzu.
Obserwuj wątek
    • polibius Re: ASPII Zabrze 12.10.06, 08:49
      Witam. Też jestem z Wrocławia. U mojej córeczki w drugiej dobie życia odkryto
      ubytek międzyprzedsionkowy. 2 miesiąca temu miała operacyjnie zamykany ubytek w
      Zabrzu. Opis zamieściłam tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=24429&w=46072097&a=46072097
      Jeśli masz pytania , to pisz na priva lub gg 1589349
      • polibius Re: ASPII Zabrze 12.10.06, 08:50
        jeszcze raz wklejam link forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
        f=24429&w=46072097&v=2&s=0
      • jokoma Re: ASPII Zabrze 13.10.06, 00:08
        dziękuje z twojego linku sporo się dowiedziałamjak będe miała jakieś wątpliwości
        to napewno się odezwe.Pozdrawiam
    • aaparzoch1 Re: Tutaj link 12.10.06, 09:01
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24429&w=46072097&v=2&s=0
    • gosiak682 Re: ASPII Zabrze 12.10.06, 13:44
      Polecam się . Moja córka w lipcu tego roku miała tego typu operacje w
      Zabrzu .Jak masz pytania to dzwoń. Gosia tel 607300596
      • jokoma Re: ASPII Zabrze 13.10.06, 00:05
        dzięki.będziemy bliżej terminu zabiegu to zadzwonie bo napewno nazbiera się
        troche pytań.Pozdrawiam
    • k.k.k Re: ASPII Zabrze 16.10.06, 15:34
      Witaj.
      Mam na imię Kasia, moja córcia Zuzia, która pojutrze kończy dwa latka jest już
      prawie rok po operacji zamknięcia mnogich ubytków międzyprzedsionkowych w ŚCCS w
      Zabrzu. Również jesteśmy z Wrocławia.
      Chętnie odpowiem na pytania, których z pewnością masz lub będziesz miała sporo.
      I dobrze, że zdecydowałaś się na Zabrze. Czy już kontaktowałaś się z tamtejszymi
      lekarzami, masz za sobą wizytę w ich poradni? To polecałabym Ci na początek, bo
      może operacja wcale nie będzie konieczna...
      Życzę dużo optymizmu.
      Kasia
      • jokoma Re: ASPII Zabrze 16.10.06, 22:58
        Witam!na początek porawka nie jestem z Wrocławia,przepraszm niezrozumiale
        napisałam, jesteśmy z Kamiennej Góry niedaleko Jeleniej Góry.Do Wrocławia
        jeżdzimy do kliniki kardiologicznej na Wrońskiego.Byliśmy już dwa razy i ubytek
        synka nie zmniejszył się teraz w listopadzie mamy kolejną kontrol jeżeli nie
        będzie poprawy to dopiero będzie mowa o operacji.Mom jednak cichą nadzieje że
        będzie dobrze, ale z tego co zrozumiałam z ostatniej kontroli że są małe szanse
        na samoistne zamkniecie gdyz ma już powiększoną komore serca.Z Zabrzem się
        jeszcze nie kontaktowałam.napisz mi prosze czy (odpukać)jak by po naszej
        kontroli się nic nie zmieniło to będe musiała jeszcze jechać na kontrol do
        Zabrza czy można od razu bez problemów zapisywać się na zabieg,i ile ok.czasy
        się czeka na zabieg.napisz mi też jaką metodą twoja dzidzia miała zamykany
        ubytek, bo wyczytałam że dopiero po 5 roku życia można przeprowadzać przezskórne
        zamykanie tej wady.Mam mnustwo pytan,ale wstrzymam się bo mam nadzieje że bedzie
        dobrze.pozdrawiam i dziękuje.
        • k.k.k Re: ASPII Zabrze 17.10.06, 14:53
          Na Twoim miejscu już dziś zadzwoniłabym do Zabrza i tam umówiła się na kolejną
          kontrolę. Tamtejsi lekarze i tak robią najpierw swoje badania, ponieważ starają
          się jak największą ilośc ubytków zamykać przezskórnie, jeśli oczywiście okaże
          się, że zamknięcie samoistne nie jest możliwe. Na termin w poradni czeka się
          kilka tygodni o ile pamiętam, natomiast termin zabiegu jest kwestią
          indywidualną, zależną od stanu pacjenta, można trafić na stół niemal z dnia na
          dzień, jeśli są ku temu wskazania medyczne.
          A do kogo chodzicie na Wrońskiego? Bo stamtąd i tak w razie czego wyślą Was do
          Zabrza, wszystko zależy od tego, jak pilny jest przypadek Twojego synka.
          Życzę Wam dużo zdrówka i wytrwałości.
          Kasia
          • jukilop Re: ASPII Zabrze 17.10.06, 16:02
            jestem z Poznania , u nas obyło sie to w taki sposób
            miałam diagnozę z Anina (w- wa) ubytek międzyprzedsionkami,miał też echo
            przezprzełykowe które potwierdziło ubytek 1,5 cm
            zadzwoniłam do Zabrza i zostałam zapisana na termin "próby zamknięcia ubytku
            przeskórnie"
            i faktycznie była to próba (nieudana ale z powodu częstoskurczu a nie np.
            innych wymiarów dziury)równiez wtedy wyszło że Marcin ma MULTIPERFOROWANEGO
            tętniaka , a nie tylko 1 dziurkę
            ale do czego zmierzam , nasz przypadek pokazuje że tak naprawde dopiero
            cewnikowanie ukazuje na 100% czy można wprowadzić implant czy też konieczna
            jest operacja.
            Może od razu poprosić o wyznaczenie daty zabiegu cewnikowania , a nie kolejnej
            kontroli.
            pozdrawiam
            Magdalena
            • jukilop Re: c.d 17.10.06, 16:20
              nawet po Ablacji (wypalenie dod.drogi przewodzenia )jak zapisywali to cały czas
              używali sformułowania - próba zamkniecia ubytku
              Także jak szedł na zabieg to nie wiadomo było do końca czy się uda zamknąć
              implantem.
              Z wypisu wiem że podchodzili 3 razy żeby go umieścić (raz za mały wymiar 2 raz
              żle się ułożył ) ma implant Star- flex 3,3 cm. a nie Amplatzer.
              Jesteśmy juz po 1 konrtroli i wszystko ok. i tego Wam wszystkim także życzę.
              Z całego serca polecam Zabrze.
              Magdalena
          • jokoma Re: ASPII Zabrze 18.10.06, 13:37
            na Wrońskiego prowadził nas dr.Kisitu ale usg serca robi jakaś inna doktorka ale
            nie pamiętam nazwiska.Jeszcze raz pojade do Wrocławia w listopadzie,bo może się
            okazać że jest poprawa(mam nadzieje)a jak nie to wtedy zaczne działać w
            Zabrzu.Interesuje mnie jeszcze sprawa kwaterunku matki w Zabrzu, czy moge być
            cały czas z dzieckiem?(w nocy też).Chodzi mi tutaj o kwaterunek zarówno w czasie
            jakichkolwiek kontroli jak i przed i po operacji(z tego co przeczytałam to
            pierwsze dni po zbiegu dziecko leży na intensywnej terapi i nie można z dzieckie
            długo przebywać).Napisz mi prosze jak to tam jest,bo we Wrocławiu jest normalnie
            oddział kardiologiczny gdzie matka przebywa z dzieckiem 24h/dobe.
            Dziękuje za wszystkie informacje i pozdrawiam.
    • lusi2310 Re: ASPII Zabrze 17.10.06, 18:31
      Witam mój synek miał trzy tygodnie temu operowana taką sama wadę w Katowicach
      Ligocie a wykrytą dopiero w sierpniu tego roku (15 mm).U nas jest wszystko w
      porządku co prawda musimy jeszcze jeździc na kontrolę a synek naprawdę czuje se
      dobrze jeśli masz jakieś pytanie odnosnie smego zabiegu to pisz na gg 3045210
      chętnie ci pomągę. Pozdrawiam trzymam kciuki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka