Dodaj do ulubionych

kłopoty z brzuszkiem

IP: *.* 11.05.01, 12:55
Moja córeczka 3,5 miesięczna wypróżnia się raz na tydzień, przy każdym wypróżnieniu i na długo przed ma straszne bóle brzuszka, przeraźliwie płacze.Może ktoś mi doradzi jak mogę złagodzić jej te boleści, bo nie mogę dłużej patrzeć na jej męczarnie. Wcześniej męczyły ją kolki, teraz kupki, a co dalej? Marzena
Obserwuj wątek
    • Gość: aska Re: kłopoty z brzuszkiem IP: *.* 11.05.01, 14:50
      Spróbuj podawać jabłko, jeśli karmisz piersią to spytaj lekarza, jeśli butlą to nie musisz, bo od czwartego miesiąca można. U nas pomogło.Pozdrawiam
      • Gość: Magda Re: kłopoty z brzuszkiem IP: *.* 11.05.01, 15:57
        Jezeli kupki nie sa twarde, to moze wcale nie sa zaparcia (szczegolnie jesli karmisz piersia: norma jest kupa co 4-6 dni). Dzidzia moze sie natezac, bo kupka jest plynna i nie wywyiera odpowiedniego nacisku na jelitka. Mozesz ja gimnastykowac - rowerek, itp. masowac brzuszek( na przemian w dol, lub okreznie zgodnie z kierunkiem jelita grubego). Nie daj sie namowic na czopki, czy lewatywy!!!
        • Gość: Kacha Re: kłopoty z brzuszkiem IP: *.* 11.05.01, 18:30
          W podobnej sytuacji - i przy karmieniu piersia - lekarka zapisala mojemu dziecku Lacidofil (chyba taka nazwa lub podobna) jest to proszek (w kapsulkach, rozpuszcza sie w wodzie i do buzi) ktory reguluje i normalizuje flore w jelitach, cos jak jogurt biofidus dla starszych dzieci. Podaje sie np. na trzeci dzien gdy nie ma kupy a dziecko juz zaczyna zachowywac sie bolesciwie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka