Dodaj do ulubionych

Alergia na wodę!!!

IP: *.* 30.05.01, 20:50
Chyba strzelę sobie w głowę. Marysia jest alergiczką, niemal od urodzenia pod stosowną opieką lekarską. Przeczytałam na ten temat mnóstwo. Ciągnęłam ją na badania, podawałam stosowne leki. Karmiłam długo piersią i stosowałam odpowiednią dietę (był nawet moment, że żywiłam się tylko ryżem popijanym sokiem z porzeczek). Nawilżam, smaruję itd. Dziś jest duzo lepiej. Wyrosła niemal ze wszystkich alergii pokarmowych. Super. Ale wciąż nawracała jej wysypka (fakt, że niewielka). za diabła nie wiedziałam na co to. I co? Okazuje się, że na wodę z mojego osiedla. Mam przestać dziecko kąpać? Czy jeździć z nią do babci, żeby się wykąpała w warszawskiej wodzie, śmierdzącej i chlorowane, ale po której jej lepiej? Mam dość.
Obserwuj wątek
    • Gość: Patrycja Re: Alergia na wodę!!! IP: *.* 30.05.01, 21:46
      cóż mogę poradzić,oprócz udzielenia wsparcia...Ismenka też miewa niezidentyfikowane wysypki-w jaki sposób sprawdzić,że to woda uczula? A jeśli u Marysi to niewielki problem,to może rzeczywiście kąp tylko u babci albo transportuj ze sobą wodę(hihi-wiem jakie to musiało Ci się wydać zabawne...).pozdrawiam
      • Gość: Mika_p Re: Alergia na wodę!!! IP: *.* 30.05.01, 22:09
        A próbowałaś w przegotowanej ? Dla malucha to tylko kilka garnków, a moze pomoże ? Pozdrawiam - Mika
        • Gość: Marta, mama Marysi Re: Alergia na wodę!!! IP: *.* 30.05.01, 22:32
          Niestety Marysia uwielbia duuuże ilości wody. Kąpie się w prawie pełnej wannie, bo tylko tak można "popływać".
    • Gość: iwona Re: Alergia na wodę!!! IP: *.* 31.05.01, 07:00
      Cześć. Kąpiesz małą w wodzie bez dodatków? A jeśli dodasz emulsji Oilatum albo płynu Balneum Hermal, lub nawet zwykłego krochmalu, to też występuje reakcja? Inne rozwiązanie to zakup filtra do wody, wielu alergikom z problemami skórnymi pomaga. Pozdrowienia IwonaK
      • Gość: Marta, mama Marysi Re: Alergia na wodę!!! IP: *.* 31.05.01, 08:20
        Niestety dodajemy do wody na przemian Oilatum lub Hermala, a tażkże jeszcze jakieś jedno, ktore mój kumpel wlókł specjalnie z Anglii (nazwa mi teraz umknęła). Po kąpieli dodatkowo smarowanie... Płakać się chce. Prawdopodobnie to wina pierwiastków śladowych, których obecnośc w tej wodzie stwierdzili. Iwono, wiesz coś o takich filtrach? Z góry dziękuję.
        • Gość: iwona Re: Alergia na wodę!!! IP: *.* 31.05.01, 19:57
          Słyszałam o jakimś filtrze montowanym do prysznica... nie pamiętam firmy, muszę pogrzebać w archiwum maili. Jak znajdę to podam firmę. Ja nie mam filtra ale przez jakiś czas przegotowywałam wodę do kąpieli (trzymałam przegotowaną w butlach po wodzie mineralnej) i skóra syna nie była najgorsza. Przy okazji - czy skóra Twojego maluszka jest bardzo zła? Pozdrowionka Iwona
          • Gość: Marta, mama Marysi Re: Alergia na wodę!!! IP: *.* 31.05.01, 20:15
            Na szczęście skóra Marysi w tej chwili jest do przyjęcia. Ot lekka wysypka (a raczej zarys wysypki przeradzający się czasem w wysypkę) na ramionach i nogach. Ale to wszystko okupione jest sporym wysiłkiem. I wydatkami... Najważniejsze jednak, że pozbyła się większości alergii pokarmowych (w tym nietolerancji laktozy) i nie nabawiła się (jak dotąd) zbyt poważnych wziewnych. Nie drapie się już (chyba że czasami). To plus. tylko chciałabym żeby miała zupełnie zdrową skórę... A gotowanie wody też niewiele daje w naszym wypadku (pomijam konieczne ilości!); kiedy była malutka robiłam to i zero efektu. Jeśli znajdziesz informacje o tych filtrach, będę bardzo wdzięczna.Pozdrawiam. :hello:
            • Gość: iwona Re: Alergia na wodę!!! IP: *.* 31.05.01, 20:36
              Filtr jest polski, firmy "Wirmed" bodajze z Wrocławia. Dostałam tę informację od matki dziewczynki, która bardzo reagowała właśnie na wodę. Iwona
              • Gość: Marta, mama Marysi Re: Alergia na wodę!!! IP: *.* 31.05.01, 21:02
                Dziękuję Ci bardzo za informacje. Spróbujemy... Pozdrawiam serdecznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka