Dodaj do ulubionych

Podwójny zšbek

IP: *.* 12.07.01, 12:51
Mam mały problem. Moje dziecko ma podwójny zšbek to znaczy dolna jedynk i dwójka sš ze soba połšczone. Gdy rozmawiałam o tym z pediatrš to powiedziała, że jeszcze nie wiadomo jakie będš stale zęby - być może pojedyńcze, można by to było sprawdzić za pomocš prze?wietlenia ale po co męczyć dziecko skoro i tak nic to nie zmieni. Tu akurat się z paniš doktor zgadzam. Ten podwójny zšbek nie jest dla mnie jakim? dużym problemem, nie jest zbyt widoczny (przynajmniej na razie - nie wem jak będzie z zębem stałym), jak kto? nie wie to tego nie widzi. Może jednak kto? się spotkał z podobnym "wybrykiem natury" i może co? napisać? Z góry dziękuję.Marta
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Podwójny zšbek IP: *.* 29.07.01, 00:44
      Ja sie spotkalam, z racji wykonywanego zawodu (stomatolog). Chyba rzeczywiscie na razie wiele nie mozna zdzialac, tylko najlepiej w miare wzrostu dziecka czesto odwiedzac stomatologa ze szczegolnym uwzglednieniem rozwoju zgryzu, bo w uzebieniu mlecznym taki zroslak tu moze namieszac. I na wszelki wypadek, poszukac rzeczowego ortodonty. Stale zeby moga byc w porzadku! Powodzenia, nie przejmuj sie na zapas!
      • Gość: guest Re: Podwójny zšbek IP: *.* 30.07.01, 09:57
        Wielkie dzięki Kasiu!Ten mały feler nie jest moim wielkim zmartwieniem. Jednak muszę przyznać, że dużym pocieszeniem jest dla mnie fakt, że stałe zęby mogš (chić nie muszš) być normalne. Na razie ze zgryzem jest wszystko w porzšdku.Marta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka