renatasab 10.11.06, 20:25 za pare dni 4 miesiące i od pewnego czasu zaczeło jej się zaklęsać czy to się samo poprawi później czy trzeba coś robić?prosze o porady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ola_mk Re: wgłebione ciemiączko od czego? 10.11.06, 21:01 mój synek też często miał wklęsłe ciemiączko,były wtedy upały i myślałam,że jest odwodniony(podobno wtedy ciemiączko jest wklęsłe),dopajałam go herbatką,a że akurat w tym czasie byłam z nim u lekarza to się spytałam i pediatra powiedzial,że czasem może tak byc. Nie trzeba się tym martwic,gorzej gdyby było wypukłe,wtedy jest powód do zmartwień.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
teletombola1 Re: wgłebione ciemiączko od czego? 11.11.06, 00:11 Tak, jak jest wklęsłe to może być dziecko odwodnione. Odpowiedz Link Zgłoś
joasia81 Odwodnienie 11.11.06, 10:06 moja lekarka tam mówi. Podaj dziecku wode osłodzoną glukozą (razem gotuj 5 min i przestudz) powinno pomóc. Pozdrowienie Odpowiedz Link Zgłoś
yoolacoola Re: wgłebione ciemiączko od czego? 11.11.06, 10:42 Myśle, że to nic takiego. Moja córka też tak czasem ma. Wcześniej też myślałam, że to może przez upały i że może być odwodniona, ale później zauważyłam,że poprostu czasami tak ma np: jak płacze... Odpowiedz Link Zgłoś
jaaga2 Re: wgłebione ciemiączko od czego? 12.11.06, 10:58 a witaminkę D3, podajesz? bo to jest ważne.... Odpowiedz Link Zgłoś