agata_spadlo 11.11.06, 00:41 Moje dziecko ma angine i wymiotuje chyba zlapal jakis wirus w przedszkolu, kiedy te wymioty ustapia. Bo juz wymiotowal z 6 razy. Jakie sa objawy odwodnienia?? Zawsze wymiotuje po kazdym jak mu daje cos do picia?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kerry_weaver Re: odwodnienie 11.11.06, 12:01 Wymioty przy anginie to częste u małych dzieci. Ile ma dziecko? Im starsze tym wolniej się odwadnia. Znaki ostrzegawcze - suche usta, mało siusia, nieelastyczna skóra (ściśnięta w faldkę wolno się rozprostowuje). Spróbuj podawać picie po łyżeczce, albo kostki lodu do ssania, picie w dużych porcjach może dzialać wymiotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_spadlo Re: odwodnienie 11.11.06, 13:04 moj maly ma 3 lata i 8 miesięcy. Dziasiaj nie wymiotowal moze juz bedzie lepiej. Wziol juz dwie dawki antybiotyku. Przepisali mu ospamox Odpowiedz Link Zgłoś
janeczka79 Re: odwodnienie 11.11.06, 12:36 Odgazowana cola podobno dużo pomaga, wiem,z e mamy ją chwaliły, ja jednak nie miałam okazji naq szczęście. W każdym razie, jeśli podajesz picie, to po łyżeczce, często ale mało. Gotowany ryż z marchewką, to tez rozwiazanie. Zyczymy szybkiej poprawy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agaireszta Re: odwodnienie 11.11.06, 12:52 Pierwszyb objawem odwodnienia jest suchy, klejący się język. Życze zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś