Dodaj do ulubionych

częste wydalanie gazów

IP: *.* 09.11.01, 10:34
Drogie eMamyczy częste (czyli kilkanaście razy na godzinę) "puszczanie bączków" (dodam że bardzzzzzzo zapachowych)przez 2 miesięcznego bobasa jest nieprawidłowością? czy świadczy o tym, że jego jelita dobrze pracują?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: częste wydalanie gazów IP: *.* 09.11.01, 13:06
      Niewiem czy to to samo ale moj synek majoc 4-5msc tez robil takie "cuchnoce" baczki no i jego kupki dosc ze bylo ich malo to tez bardzo brzydko pachnialy pediatra przepisal bobotik ale nic nie pomagalo- wykrylam co sie stalo poprostu mojemu maluszkowi nie starczalo moje mleko i wprowadzilam mu inne jedzonko oprocz mojego mleka i w ten sposob wszystko wrocilo do normy -moze ty powinnas sprobowac wprowadzic jakies inne mleczko bo na zupiki i jabluszko jest jeszcze za wczesnie u 2 msc dzidzi -zapytaj pediatre polecam wprowadzic jakies dodatkowe mleczko? moze wam pomoze? zapytaj pediatre co o tym sodzi
    • Gość: Agata Re: częste wydalanie gazów IP: *.* 09.11.01, 13:51
      Nie sądzę, aby wprowadzenie dodatkowego mleka było dobrym pomysłem. Jeśli maluch dobrze je i rośnie. Mój lekarz powiedział, że lepiej, jeśli synek "bączy", niz miałyby się te gazy zatrzymywać i sprawiać ból. "Bączenie" nie sprawiało mu żadnego dyskomfortu, a Twojemu? Tak więc proponuję obserwować synka, czy nie wykazuje objawów bólu brzuszka , a jeśli cos takiego zaobserwujesz, udać się do lekarza. Na pewno wprowadzenie nowych pokarmów sprawy nie poprawi, może jeszcze pogorszyć.P.S. może zjadasz coś wzdymającego?
      • Gość: guest Re: częste wydalanie gazów IP: *.* 09.11.01, 15:56
        Wiem ze najlepiej karmic dziecko piersio do 6 msc ale w moim przypadku dziecko bylo glodne stod te bardzo brzydkie boczki i brzydkie-tnz rzadkie i "cuchnoce" kupki-musialam mu dac wiecej niz piers bo nie moglam go glodzic a to byl wlasnie jeden z objawow moze zwaz swoje dziecko jezeli nie przybiera odpowiednio na wadze to jednak mysle ze warto wprowadzic jakies mleczko jednak jezeli wina lezy po twojej stronie bo jedzenie twoje jest nie wlasciwe-wzdymajoce jak napisala wyzej agata to zmien diete-napisz jaksie znalazlas rozwiozanie
    • Gość: guest Re: częste wydalanie gazów IP: *.* 09.11.01, 18:21
      Moja Zuzia pusczała skandaliczne ilości bączków, co miało związek z kolkami. Bączki rozładowują ten stan. Teraz kolki minęły ( ma 5 mies) i bączki również są bardzo umiarkowane.Poczekaj aż dziecko podrośnie a samo przejdzie.Pozdrawiam Megi
      • Gość: guest Re: częste wydalanie gazów IP: *.* 09.11.01, 19:03
        Emilka (5 tygodni) również puszcza dużo bączków, szczególnie po wymasowaniu brzuszka. I dzięki temu nie ma kolek :-)Pozdrawiam,Ania i Emilka
        • Gość: guest Re: częste wydalanie gazów IP: *.* 09.11.01, 20:50
          eh ja mam tez problem z baczkami ale niestety wywojuja one bol, Aleks ma dopiero 4 tyg i dopiero zaczol sobie z tym radzic. Nie p0omagalo trzymanie przeze mnie diety ani bobotic polecony prez pediatre pomaga troche picie przeze mnie koperku a i malemu czasem dahe Hippa koprkowo rumiankowego. Maly sie troche przyzwyczail do tych baczkow i jka nadchodza troche steka i sam je troszke wypycha.
    • Gość: guest Re: częste wydalanie gazów IP: *.* 09.11.01, 21:45
      wydaje mi się, że Edyta ma tutaj rację, gdyż mój synek ostatnio bardzo rzadko robi kupki - raz na 4 dni, a podczas puszczania bączków raczej się nie napina. Dodam, że czasami synek dostaje butelke z mlekiem modyfikowanym ale wypija bardzo mało ok. 40 ml. Edytko napisz mi w jaki sposób dokarmiasz swojego Piotrusia, czy dajesz mu raz pierś a raz butelke czy tylko raz dziennie butelke i z jakim mlekiem?Nie wiem czy to ważne, ale często podaje herbatke koperkową - podawać czy nie?
      • Gość: guest Re: częste wydalanie gazów IP: *.* 10.11.01, 19:49
        Moj ma juz 8 msc daje mu cycusia tylko w nocy a z rana dostaje kaszke jablkowo potem ok 11-12 zupke jarzynowo maly sloik potem ok 14- duzy sliok zupki jarzynowej ok 17 owoce i okolo20 kaszka. Wracajoc jednak do tego jak byl malutki dawalam mu tylko cycusia i wprowadzilam najpierw marchewke lyzeczko-byl bardzo zaskoczony ale tak wcinal ze szok mysle ze twoja dzidzia ma 2 msc i jest za mala na jakiekolwiek marchewki czy inne owoce warzywka-mozna dac jabluszko i marchew na sloiczkach jest napisane od kiedy ja osbiscie polecam gerbera jak juz bedziesz mogla dawac bo bobovita ma czasem duze kawalki i czasem brzydki zapach hipp jest drogi a gerber naprawde ma ok swoje produkty wedlug mnie . Wracajoc do Twojej dzidzi jak karmisz piersio to musisz dac odpowiednie mleko najlepiej poradz sie lekarza jakie bedzie odpowiednie ja daje nestle nan -poniewaz jeszcze czasami karmie piersio u ciebie piers bedzie podstawo wiec mysle ze to mleczko powinnas dawac takie aby gralo z twoim mlekiem. Zapytaj moze mozesz wprowadzic marchew jablko jak dziecko rozpocznie 4 msc to napewno mozesz ale dokladnie niewiem ile ma twoja dzidzia wiec zapytaj lekarza-ty musisz uzywac mleka poczotkowego a od 5 msc mleka nastepnego od 5 msc mozesz wprowadzic kaszki np nestle jablkowa jest super pierwsze co ja dalam to byla marchew gerbera a potem jablko i tak stopniowo wprowadzalam inne pokarmy napisz co zrobilas i co poradzil lekarz-moze mozna wprowdzic juz marchew jablko zapytaj zanim to zrobisz lekarza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka