Dodaj do ulubionych

KOLKA !!!!!!!!!!!!!

IP: *.* 16.11.01, 13:38
chyba nikogo nie dziwi ze miesieczne dziecko ma kolkę.Tzn nie jestem pewien ale wszystko na to wskazuje.Wrzaski okropne zaczynają sie ok 18 i trwaja z małymi przerwami do ok 22. W nocy mały spi spokojnie. I tak codziennie.Prosze o rady tych którzy jakos sobie radzili.ps.nie wiedziałem ze takie malenstwo moze tak krzyczec!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: KOLKA !!!!!!!!!!!!! IP: *.* 16.11.01, 15:10
      Oto moje propozycje:1) b. ciepła pieluszka tetrowa położona na brzuszek (zmiana co kilka minut),2) masaże brzuszka w kierunku odwrotnym do wskazówek zegara3) ciepła woda (z dodatkiem - niewielkim - koperku), ew. Grapewater (przed każdym posiłkiem)Nam to pomagało. Na nasze szczęście kolka trwała tylko jeden tydzień, mimo,że mały był na butelce (oczywiście smoczki redukujace kolkę - Avent)Życzę dużo wytrwałości Eliza
      • Gość: guest Re: KOLKA !!!!!!!!!!!!! IP: *.* 16.11.01, 15:21
        ....ano może ,może :cry: :cry: :cry:moje starsze dziecię dało nam popalić całe 3 miesiącePrzy młodszej byliśmy już mądrzejsi ; uzbroiliśmy się w :* woda koperkowa -rewelacja!!!!!* czopki Viburkol (polecane również przy ząbkowaniu)Kolka pojawiła się raz jedyny i przepadła porażona naszymi środkami ;)Pozdrowionka ,uśmiechu na twarzach Gosia :hello:
      • Gość: guest Re: KOLKA !!!!!!!!!!!!! IP: *.* 16.11.01, 15:41
        Eliza*wwa napisała/ł:> 2) masaże brzuszka w kierunku odwrotnym do wskazówek zegaraMala korekta - w kierunku zgodnym z ruchem wskazowek zegara czyli tak, jak układaja sie jelita.> 3) ciepła woda (z dodatkiem - niewielkim - koperku), ew. Grapewater (przed każdym posiłkiem)Ew. zawiesinka Infacol (przed posilkiem) ew. herbatka koperkowa Hipp lub rowniez Hippa herbatka ulatwiajaca trawienie, ew. Plantex - oczywiscie nie wszystko na raz.Dobrym sposobem jest rowniez uzycie suszarki - cieple powietrze rozgrzewa brzuszek a szum uspokaja malucha.Noszenie na rekach - dziecko lezy na brzuchu na przedramieniu, glowka w zgieciu lokcia a pupa na dloni.Mozna rowniez zrobic maluchowi ciepla kapiel - ale to w przypadku lekkiej kolki przy ostrej nie probowalabym wsadzac dziecka do wody.No i w przypadku karmienia piersia mama musi koniecznie unikac wzdymajacych potraw.Lacze sie w bolu - mamy to samo z Zoska.ANia.ps. mozesz pisac na priv - akarniewska@businessman.com.pl
        • Gość: guest Re: KOLKA !!!!!!!!!!!!! IP: *.* 16.11.01, 16:19
          to i ja dorzuce:po pierwsze:my nosilismy naszego synka na przedramieniu ale z glowka na dloni - mala malpka zasypiala w ten sposob....po drugie:masowanie brzuszka olejkiem kminkowyn ( do kupienia w aptece), a jak juz sie rozmasowalo - kladlismy na to gazik nasaczony spirytusem i zawijalismy cieplutenko - mozna uzyc cieplej pieluszki - i ciasniutenko w rozek - zaraz maluch spal smaczniutko kolki to cezkie przezycie.....zycze szybkiego pozbycia sie kolek :)Mimi
          • Gość: guest Re: KOLKA !!!!!!!!!!!!! IP: *.* 16.11.01, 21:00
            W ostateczności można podać ESPUTICON dla niemowląt jest bespieczny i nie uzależnia. Sama go używam :) Oczywiście dla dorosłych...
    • Gość: guest Re: KOLKA !!!!!!!!!!!!! IP: *.* 16.11.01, 21:51
      Ja po wielu nieudanych probach zlikwidowania tej paskudy (mam na mysli kolke :) ) zaczelam podawac kropelki "Bobotic". Pomoglo bardzo szybko. Potem podawalam przez pare tygodni profilaktycznie, az sprobowalam je odstawic i okazalo sie, ze kolka minela. Czego i Wam zycze.Pozdrawiam.Aldona
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka