IP: *.* 20.11.01, 10:17
szukam jakiejs dobrej rady na zaparcia...miesieczny maluch 4 dzien nie robił kupki...a wczesniej 4 razy dziennie..co robic????
Obserwuj wątek
    • Gość: Bułeczka Re: zaparcia IP: *.* 20.11.01, 11:32
      A moze to nie jest zaparcie?Jesli maluszek jest na persi to moze kupke robic nawet raz na tydzien.Moja coreczka miala wlasnie taki system robienia kupki.
      • Gość: guest Re: zaparcia IP: *.* 20.11.01, 14:01
        Mój synek ma teraz 17 mies. ale od ok. 1,5 mies. życia miał zaparcia (robił raz na 3-5 dni) i tak trwało do ok. 8 mies. , później było lepiej ale dlatego że zaczeły mu wychodzić zęby (obserwacje) boję się pomyśleć co będzie jak wyjdą mu wszystkie. Mam nadzieję, że się nie pogorszy.Ale wszyscy lekarze mówią, że dziecko karmione piersią może się załatwiać nawet raz na 11 dni (pani pediatra miała takiego rekordowego maluszka) podobna oznacza to że w całaości konsumuję pokarm "bez odrzutów" ale rozumiem Wasze zmartwienia. Pozdrawiam i powodzenia.PS u nas były takie okresy czasu, że musieliśmy używać termometra oraz czopków glicerynowych, wiem, że to nie jest rozwiązanie ALE CO ROBIĆ?
    • Gość: guest Re: zaparcia IP: *.* 20.11.01, 14:35
      Piotrek ja mam ten sam problem i właśnie w tym celu teraz weszłam na to forum żeby wysłać posta o podobnej treści.Z tym że ja nie karmię wyłącznie piersią a dokarmiam swoje dziecko mlekiem z butelki i poję herbatkami z koperku.Maluszek już 5 dzień nie robił kupki, ale nie ma problemu z wydalaniem gazów. Bez przerwy puszcza "bączki" i wcale się przy tym nie napina. Czy mam zgłosić się do lekarza???
    • Gość: guest Re: zaparcia IP: *.* 20.11.01, 15:44
      Przed chwilą dzwoniłam do poradni dziecięcej i pani doktor kazała podać dziecku herbatkę rumiankową i czopka glicerynowego. Ale zaznaczam że ja nie karmię wyłącznie piersią.Moje dziecko ma 2 miesiące.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka