Dodaj do ulubionych

DO MAM WCZEŚNIAKÓW

IP: *.* 22.11.01, 17:42
Moja córeczka urodziła się 7 tyg. za wcześnie i w związku z tym pozostaje pod opieką dwóch pediatrów: z poradni przyszpitalnej i rejonowego. I tu zaczyna się problem, bo mają oni odmienne zdanie jeżeli chodzi o podawanie dziecku hemoferu. Jeden uważa, że można już odstawić, bo dziecko (6 m.) ma od prawi 3 miesięcy prawidłową mofrologię, drugi zaś twierdzi, że wcześniakom profilaktycznie podaje się hemofer do końca 1 r.ż. No i który ma rację???? A poza tym co z ząbkami? Nie chciałabym, żeby moje dziecko miało czarne zębyps.Czy to normalne, czy tylko ja mam takiego pecha, że ciągle trafiam na lekarzy, którzy mają w tej samej kwestii diametralnie różne zdania. Powyższy przykład jest jednym z nielicznych.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: DO MAM WCZEŚNIAKÓW IP: *.* 23.11.01, 08:25
      Ja tez mam wczesniaka(2 m-ce przed terminem). Tez podawalam Hemofer. I tez mam dwoch pediatrow. Hemofer kazali jej odstawic z chwila gdy zacznie jesc miesko, a to swinstwo od wyrzucic. Zanim sie zabki wyrzna.Miala jakies 7-8 m-cy jak zaczela jesc mieso w zupie, potem kontrolowalam jej krew i zawsze miala dobre wyniki.Dzis ma 21 m-cy mieso je rzadko, ale wyniki ma ciagle dobre.Podawaj dziecku takze zoltko , brokuly i morele. Bedzie dobrze.
    • Gość: guest Re: DO MAM WCZEŚNIAKÓW IP: *.* 23.11.01, 19:14
      Beatko,Są środki, które nie barwią zębów. Moja lekarka mówiła, że najlepiej sprowadzić z Niemiec. Poproś lekarza, może da się namówić. To było FERRUM HAUSMANN, tylko o szczegółach nic nie wiem. Moje wcześniaki wyszły z anemii przed ząbkowaniem. Pozdrawiam.if

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka