Dodaj do ulubionych

przerażająca choroba

IP: *.* 24.11.01, 10:22
Przepraszam,że taki straszny tytuł mojego postu,ale temat jego jest przerażający.Otóż,przez ostatni rok w naszej okolicy zmarła trójka dzieci na straszną dla mnie chorobę i nie mogę na jej temat nic znależć.Dzieci te wydawały się być zdrowe,aż pewnego dnia dostawały swego rodzaju wylew,zaczynały im pękać żyły i dostawały skrzepów.śmierć następowała przez kilka godzin.Moja znajoma pracuje w naszym szpitalu,widziała te dzieci,były całe fioletowe.U nas,oczywiście bezsilni lekarze leczyli jedno z nich na zatrucie....Czy mogłybyście mi pomóc,czy znacie tę chorobę?Dzieci były w wieki 1-2 latka,chłopcy.Działo się to na wsi.Dziewczyny są przerażone,ale nie wiedżą,gdzie szukać informacji.Chciałabym im pomóc.Natalia.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest wodogłowie IP: *.* 24.11.01, 18:03
      Szukam jakichkolwiek informacji na ten temat. Jakiś czas temu w mojej rodzinie urodziło się dziecko z wodogłowiem oraz jakimiś innymi wadami (jeszcze nie znam szczegółów). Bardzo się martwię o dzidzię, chciałabym wiedzieć więcej. Proszę o pomoc i informacje. Dzięki
      • Gość: guest Re: wodogłowie IP: *.* 24.11.01, 19:34
        Trudno odpowiedzieć na pytanie znając tak niewiele szczegółó - powodów może być wiele, nie piszesz też nic czy te dzieci są z tej samej rodziny?Moze jakaś wada wrodzona, jesli nie to pomuysłów moze być wieleWodogłowie to tównież złozona sprawa.
    • Gość: guest Re: przerażająca choroba IP: *.* 24.11.01, 20:24
      Z takiego opisu najbardziej pasuje mi zespół wykrzepiania wewnątrznaczyniowego czyli tzw. DIC. Ale oczywiście może byc wiele innych, trudno powiedzieć, dysponujesz dość skromnymi informacjami, jeżeli będziesz coś wiedziała więcej to napisz, może być na prva.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka