Dodaj do ulubionych

Trzydniówka

IP: *.* 05.12.01, 11:03
Mam pytanie do mam, które to już mają za sobą. Podobno po gorączce pojawia się wysypka. Jaka ona jest, ile trwa i w jakich miejscach występuje. Moje dziecko jest alergiczne i nigdy nie wiadomo, dlaczego "coś" go wysypało :-((dziękujęonka
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Trzydniówka IP: *.* 05.12.01, 12:04
      Mój mały miał dokładnie 3 dni wysoką gorączkę a potem maciupeńkie krosteczki wyskoczyły mu na brzuszku i pleckach. Właściwie z daleka to nie było ich nawet widać, dopiero z bliska: pełno małych czerwonych punkcików i co ważne: "zero" gorączkiAnia
    • Gość: guest Re: Trzydniówka IP: *.* 05.12.01, 18:02
      A ja właśnie jestem w trakcie, gorączka minęła, wysypało Alexa ale tylko buźka i nogi. Myślałam że to już po wszystkim, ale myliłam się. Dziś od rana potworny kaszel i katar. Boję się co będzie w nocy. Cały dzień marudzi i trzeba go nosić na rękach, a do tego wszystkiego przebija mu się dolna jedynka. O rany! Oby do jutra....Edyta mama Alexa
    • Gość: guest Re: Trzydniówka IP: *.* 06.12.01, 12:41
      Zapewniam Cię,że te wysypkę odróznisz od uczulenia! W przypadku naszego Jasia to były raczej plamko-krosty-dłównie na tułowiu-pojwiły się po 3 dniach temeratury.Ale widziałam dziecko, które miało wysypkę także na buzi po trzydnówce.pozdrwiam Ania
      • Gość: guest Re: Trzydniówka IP: *.* 06.12.01, 21:23
        Mój Czarcio miał najpierw miał trzy dni może dwa temperaturę, a potem jak się wydawało że już po wszystkim to była wysypka na całym ciele, chyba tylko oprócz buzi. To były takie małe czerwone krostki. Myślałam że to uczulenie, ale lekarz powiedział, że to trzydniówka. Po kolejnych dwóch dniach było już po wszstkim. Pozdrowienia.
    • Gość: guest Re: Trzydniówka IP: *.* 07.12.01, 21:23
      My jestesmy swiezo po "trzydniowce". Malego wysypalo wszedzie. Zaczelo sie od glowki, schodzi podobno tez od gory. Wyglada to okropnie. Dzisiaj jest drugi dzien wysypki i w sumie nie widze znacznej poprawy. Do tego misiu strasznie marudzi i chce byc noszony. Wczoraj tez byla zielona biegunka :(PozdrawiamKasia
      • Gość: guest Re: Trzydniówka IP: *.* 09.12.01, 21:43
        Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Jednak i tak nie wiem, czy to była trzydniówka, czy infekcja "przeziębieniowa" :-))Gorączka była, ale dwa dni, a potem drobniutka wysypka na pleckach, ale tylko parę godzin. Ważne, że przeszło i mały już zdrowy.pozdroonka
    • Gość: guest Re: Trzydniówka IP: *.* 12.12.01, 10:46
      Moja Wiki miala wysypke na brzuszku ,pod kolanami i pod paszkami nie regularne rozowe plamki, ktore po dwoch dniach zniknely.To naprawde mozna przeoczyc.Pozdrawiam.
      • Gość: guest Re: Trzydniówka IP: *.* 12.12.01, 13:09
        Mama Wiki napisała/ł:> Moja Wiki miala wysypke na brzuszku ,pod kolanami i pod paszkami nie regularne rozowe plamki, ktore po dwoch dniach zniknely.To naprawde mozna przeoczyc.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka