IP: *.* 08.12.01, 22:59
Wiem ze na pewno nie potrzebniepanikuje i jak mowi maz doszukuje sie. Ale moja 7.5 m-czna coreczka mruzy oczka. Sprawdzlam ze widzi zaslanialam jej koljno ocza, wdzi takze z sasiedniego pokoju potrawfi sie bawic wlosem. Mruzy jak mowi maz nie zaslaniajac zrenic (to ma swiadczyc ze nie niedowidzi). Czy wasze dzieci maja roznej wielkosci zrenice?Czy powinnam sie martwic? czy moze znacie jakiegos dobrego okuliste dzieciecego w Warszawie?(Tak na wszelki wypadek)Dziekuje,aga
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: oczka IP: *.* 11.12.01, 20:13
      Mojemu dziecku bardzo różniż się żrenicę- od urodzenia. Byłam u okulisty ma wadę wzroku. Jednak mimo 22 mies. wadę ciężko jest ocenić.
    • Gość: guest Re: oczka IP: *.* 12.12.01, 13:23
      Tendencję do mrużenia oczu ma dalekowidz (+). Mój Michu też mrużył oczy, byłam u okulusty i lekarka stwierdziła, że póki co wszystko jest w granicach fizjologii, ale widzi tendencję do astygmatyzmu (na +). Pytała czy w rodzinie ktoś ma taką wadę (ma). Jestem umówiona za 4 miesiące do kontroli.Z tym badaniem byłktylko taki problem, że na 7 dni przed wizytą musiałam kropić Michałowi atropinę. Uciążliwe, ale da się zrobić.Obecnie mich ma 20 miesięcy i przestał mrużyć oczy. Wydaje mi się, że to mrużenie mogło wynikać również z faktu, że wiosną na dworze jest dość silne i jaskrawe światło.pozdrawiamy Renik & Mich ;-)
    • Gość: guest Re: oczka IP: *.* 12.12.01, 13:29
      Cześć!Nie wiem, czy to może być coś poważnego, wiem jedno, że ja nie zauważyłam wady wzroku mojej córki i miałam później problemy (o mały włos skończyłoby się to zabiegiem hirurgicznym). Proponuję raczej chuchać na zimne i udać się do okulisty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka