Dodaj do ulubionych

Spuchnięty siusiak - pilne

IP: *.* 10.12.01, 21:36
Dziś po południu mojemu Czarusiowi spuchł siusiak. Wieczorem stan się pogorszył, siusiak jest jeszcze bardziej spuchnięty, cały zaczerwieniony, a na końcu dziwnie wywinięty. Przypuszczam, że to jakiś stan zapalny. Siusia normalnie. Przykładam mu na zmianę wywar z rumianku i rovanol. Czy macie jakieś inne pomysły i czy się z tym spotkałyście. Proszę o pilną radę!
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Spuchnięty siusiak - pilne IP: *.* 10.12.01, 21:43
      Witam!Mojego synka też to kiedyś spotkało,całkiem niespodziewanie,wieczorem,płakał strasznie i tak samo jak u twojego synka miał siusiaczka całego spuchniętego i czerwonego.Robiłam mu okłady z rumianku a na drugi dzień poszłam do lekarza i przepisała mu maść Neomycynę(wprawdzie jest ona do oczu ale nie tylko).Lekarka kazała mu wciskać maść do środeczka siusiaczka tzn.troszkę ściągałam mu napletek i smarowałam.Bardzo szybko mu przeszło.Głowa do góry wszystko będzie dobrze.Pozdrowienia.Kuki
    • Gość: guest Re: Spuchnięty siusiak - pilne IP: *.* 10.12.01, 21:49
      Mojego synka uratowal w podobnej sytuacji zwykły tormentiol(maść).Wysmarowałam go dość dokładnie,tzn. także pod napletkiem ,a rano było o 60% lepiej.Po 24 godzinach problem umarł śmiercią naturalną.
      • Gość: guest Re: Spuchnięty siusiak - dzięki IP: *.* 10.12.01, 21:57
        Dzięki, zaraz wezmę się za smarowanie tormentiolem, a jak nie przejdzie to idę jutro do lekarza.
        • Gość: guest Re: Spuchnięty siusiak - dzięki IP: *.* 20.12.01, 23:03
          Ewcia!jak sie zakonczyła Wasza historia?Odezwij się.Pozdrowienia dla ciebie i Maluszka.
          • Gość: guest Re: Spuchnięty siusiak - dzięki IP: *.* 21.12.01, 22:20
            Następnego dnia poszłam do lekarza, bo siusiak nie wyglądał najlepiej (choć lepiej), choć smarowałam go tormentiolem i przykładałam rivanol.Pani doktor poleciła przykładać w dalszym ciągu rivanol i już. Jeszcze jeden dzień i było po problemie. Aż żal, że czekałam w kolejce do pediatry, Pozdrowienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka