Gość: guest IP: *.* 29.12.01, 22:39 Będę bardzo wdzięczna za wszelkie posty na temat zeza u dzieci-sposoby leczenia, szansa na wyleczenie itp.Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: Zez u małych dzieci. IP: *.* 01.01.02, 02:02 Moja córcia (obecnie 6 lat) cierpi z powodu zeza. Zaczęło się to ok 2 lata temu i był kąt zeza 20 stopni. Jesli chodzi o leczenie, to najpierw zalecono ćwiczenia w liczbie 100 dziennie na każde oko i mówiąc szczerze nie było to zbyt przyjemne. Agata była bardzo niecierpliwa, trudno mi było przeprowadzać takie serie. Potem przepisano jej okulary, mimo iż nie zauważono zmian. Chodzi o to aby wzmocnić mięśnie oka i nauczyć się nad nimi panować. Zez się zmniejszył do ok. 10 stopni, po czym okazało się iż potrzebuje mocniejszych okularów (teraz plus 4 dioptrie), a kąt z powrotem jest 20 stopni.Na razie nic nie mówią o konieczności operacji jest to ostateczność choć podobno rokowania są bardzo dobre. Mimo wszystko lepiej uniknąć interwencji chirurga.Pozdrowienia. Dorotal.P. S. Wiem jeszcze, że leczenie zeza trwa przecietnie tyle lat w jakim wieku zostało wykryte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Zez u małych dzieci. IP: *.* 02.01.02, 10:40 Chciałabym nawiązać kontakt z osobami, które wiedzą coś na temat skuteczności nieinwazyjnej metody korekcji wad wzroku (w tym zeza) stosowanej przez pana Towmassiana. Odpowiedz Link Zgłoś