IP: *.* 31.12.01, 01:00
Czy któraś z Was ma taką przypadłość. Jak byłyście diagnozowane i leczone? Czy pomogło? Dziękuję za wiadomości. Asia
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: hirsutyzm IP: *.* 03.01.02, 09:52
      Niestety mam. Chodzę do dorego lekarza ginekologa-endokrynologa. Już ni epamietam nazw różnych leków na wyrównanie pozimu hormonów ale głownym lekiem są tabletki Diane (dwa w jednym ! hi, hi)- bo są to jednocześnie tabletki antykoncepcyjne. Ale nie spodziewaj się cudów. Pozostaje depilacja.
    • Gość: guest Re: hirsutyzm IP: *.* 03.01.02, 20:48
      Dziękuję za odpowiedż. W sumie spodziewałam się, że odpowiedż będzie Diane, ale myślałam, że będzie po niej wyraźna poprawa. Szkoda. Pozdrawiam. Asia
    • Gość: guest Re: hirsutyzm IP: *.* 14.01.02, 23:40
      Czy możecie mi przybliżyć dzialanie Diane? Będę wdzięczna.Bogna
      • Gość: IVONA Re: hirsutyzm IP: *.* 15.01.02, 08:19
        wejdź na stronę www.przychodnia.pl tam znajdziesz encyklopedię leków i opisy do nich. Ja też brałam Dianę 35 ale na zbędne włosy niestety nic nie pomogła. Tylko jej działanie antykoncepcyjne się potwierdziło.
    • Gość: _Edyta Re: hirsutyzm IP: *.* 15.01.02, 15:18
      To zmora mojego życia. Niestety żadne metody nie poskutkowały. Widocznie taka moja uroda. Nażarłam się już tylu chormonów że obdzielić można całą dzielnicę.Ostatnio zakupiłam sobie elektroniczną pensetę, która osłabia cebulki i podobno po jakimś czasie już nie odrastają. Na efekty jeszcze musze poczekać. Jestem jednak wytrwała i mam nadzieję że ten wydatek sie opłaci. Napiszę.Pozdrawiam Edyta mama Alexa
    • Gość: Kasia_M Re: hirsutyzm IP: *.* 15.01.02, 21:18
      niestety na już istniejące włosy Diane 35 nie pomoże - pomoże za to na trądzik, antykoncepcyjnie i na te włoski które chciały wyrosnąć (zahamowuje wzrost nowych)na te najbardziej uciążliwe - na twarzy polecam depilację laserową - włoski muszą mieć ok 1-3 mm (dość trudne do wychodowania - ja nosiłam plaster na brodzie hihi :) ) kosztuje dość sporo żeby zrobić sobie całe nogi (ok 1000zł) bo czasem trzeba powtórzyć i wychodzi okropnie - ale warto - bo kłopot znika raz na zawszepolecamsmile
    • Gość: NataliaM Re: hirsutyzm IP: *.* 21.01.02, 11:49
      Ja też mam ten problem,Byłam leczona w klinice Na Polnej w Poznaniu.Brałam Diane35 przez kilka lat.Efekty tylko antykoncepcyjne.Poza tym lek o nazwie Androcur.Niestety,czeste wizyty u kosmetyczki już stały się moim nawykiem.Chciałam się zdecydować na laser,nawet zaczęlam odkładać pieniądze,ale się zastanawiam,ponieważ moja koleżanka poddała się temu zabiegowi i nie dość,że włoski zaczęły odrastać b.szybko to jeszcze ma blizny.Pozdrawiam,Natalia.Ale ,czy macie tak dużo włosków,co ja??????;-)
      • Gość: Marta Re: hirsutyzm - Laser? IP: *.* 24.01.02, 14:36
        Dziewczyny napiszcie coś więcej o laserowym usuwaniu włosów. Wiem ze jednorazowe usuwanie włosów nie daje oczekiwanych efektów (tylko aż 20-40%). Czy znacie kogoś kto przeszedł kilka zabiegów i jest zadowolony
    • Gość: asiamamaignasia Re: hirsutyzm IP: *.* 26.01.02, 14:36
      Też chciałabym się czegoś dowiedzieć o depilacji laserowej. Mogązostać po miej blizny, boli. I mam jeszcze pytanie o depilację woskiem - nóg i pachwin. Jesteście w stanie to wytrzymać, ja taaaak cierpię, że mnie od tej metody odrzuca. Włosów dużo i naprawdę jest nieprzyjemnie. A może można się jakoś znieczulić? I jeszcze pytanie o depilację woskiem na twarzy. Na jak długo starcza i czy te włoski naprawdę odrosną słabsze. Czekam na Wasze odpowiedzi, bo czas się za to zabrać. A lekarz powiedział, bo taka pani uroda. Pozdrawiam. Asia
      • Gość: Marta Re: hirsutyzm IP: *.* 27.01.02, 21:56
        Ja włoski na brodzie (podobno niezbyt dużo ale jednak) usuwam za pomocą elektrolizy. Trochę boli ale warto. Jednak mam kilka uwag. Nie dajcie się nabrać jeśli podczas zabiegu będziecie czuły wyciąganie włosa. Tego nie możecie czuć to absolutny błąd w sztuce. Samo wprowadzenie igły nie boli tylko ten prąd raczej nieprzyjemny ale jego nasilenie można regulować. No i górna warga jest dużo bardziej bolesna. Metoda trochę barbarzyńska ale bardzo skuteczna. Jeśli dobrze zrobiona wystarczy kilka zabiegów. Po wosku raczej włosy nie osłabną. A w aptekach są preparaty do znieczulania np.dla dzieci przed szczepionką. Może to przetestuj. Wytrzymaj Asiu warto!!
        • Gość: Dżoanka Re: hirsutyzm IP: *.* 29.01.02, 16:13
          Niestety też to znam. Kiedyś też brałam Diane i tak samo nie pomogło, natomiast kolejny ginekolog kazał mi to absolutnie odstawić, twierdząc, że to lek przestarzały i już nie używany. Ja po prostu się tym nie przejmuję, depilacja jest ok, na szczęście nic nie mam na twarzy. Niezbyt przyjemne są włoski na piersiach, ale i z tym można sobie jakoś radzić. Mój lekarz też twierdzi, że to już taka uroda :-) no i wygląda, że ma rację...
    • Gość: asiamamaignasia Re: hirsutyzm IP: *.* 29.01.02, 16:26
      Już prawie się zdecydowałam na depilację laserową, na twarzy. Na nogi muszę trochę poodkładać;)Tylko zypełnie nie wiem, który gabinet wybrać. Może znacie jakieś opinie o gabinetach w Warszawie. trzeba sprawdzać czy mają jakiś certyfikat, albo coś w tym stylu. Czy ten laser nie jest przestarzały np. Zupełnie się na tym nie znam. Już dziękuję. Asia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka