Dodaj do ulubionych

Uszkodzone szkliwo

IP: *.* 05.01.02, 20:53
Zuza ma uszkodzone szkliwo na górnych jedynkach i dwójkach.Podaję jej fluor-do końca nie wiem czy dobrze robię?Słyszałam o jakimś malowaniu zębów (nie wiem o co chodzi).Zuza ma dopiero dwa latka i znając ją na pewno nie da się dotknąć przez stomatologa.Tylne ząbki też już mają dziurki.Boję się że u dentysty przeżyjemy horror.Co robić?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Uszkodzone szkliwo IP: *.* 05.01.02, 21:06
      Po pierwsze udać się do stomatologa a najlepiej pedodonty który specjalizuje się w leczeniu małych dzieci ,a potem stosować się do zaleceń lekarza.Strach przed dentystą akurat w przypadku zębów mlecznych nie jest najleszym doradcą ,takie ząbki potrafią popsuć się bardzo szybko.pozdrowionka Gosia :hello:
    • Gość: guest Re: Uszkodzone szkliwo IP: *.* 05.01.02, 21:07
      Możesz polakierować małej ząbki - jeśli już ma wszystkie, ale żeby to zrobić wszystkie muszą być zdrowe
      • Gość: guest Re: Uszkodzone szkliwo IP: *.* 05.01.02, 21:39
        Dzięki za rady.Wezmę się w garść i w nadchodzącym tygodniu pójdę do lekarza.Przy okazji szukam dobrego pedodonty z Poznania
    • Gość: guest Re: Uszkodzone szkliwo IP: *.* 06.01.02, 07:25
      Ja poradzę Ci coś na przezwyciężanie strachu u małego dziecka przed dentystą. Jeżeli sama chodzisz do dentysty zabieraj małą zawsze jeżeli tylko jest to możliwe. Niech patrzy co dentysta ci robi itd. Dzieci są ciekawe. Siostrze poradził to właśnie to dentysta i teraz naprawdę jej córki chodzą bez oporów teraz. PozdrawiamKruszynka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka