Dodaj do ulubionych

ODCZYN POSZCZEPIENNY - POMOCY!!!

IP: *.* 08.01.02, 23:08
Dzisiaj byłam z małą na szczepieniu (ona zawsze źle to znosi), ale dzisiaj w miejscu iniekcji na obydwu rączkach ma wielką opuchliznę, która, ją strasznie boli, bo nie pozwala sobie tego dotknąć, ani specjalnie nie rusza rączkami i płacze. Ma też temperaturę, ale dałam jej paracetamol, natomiast doradźcie mi proszę, czy jest jakiś skuteczny sposób, by na te obolałe rączki jej coś położyć, jakiś może okład, ale z czego??? Pomóżcie mi, proszę!Ewa
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: ODCZYN POSZCZEPIENNY - POMOCY!!! IP: *.* 08.01.02, 23:15
      Na takie spuchnięte miejsca można robic okłady z kwaśnej wody (rada naszej lekarki). Mojemu Małemu robiłam taki okład raz i pomogło.PozdrawiamAga mama Pawełka
    • Gość: guest Re: ODCZYN POSZCZEPIENNY - POMOCY!!! IP: *.* 08.01.02, 23:19
      Możesz przyłożyć okład z altacetu. Poza tym jest jeszcze jakiś sposób z sodą oczyszczoną, chyba łyżeczka na szkalankę, ale nie jestem pewna. Ten altacet powinien pomóc. Zmieniaj okład co jakiś czas. Opuchlizna i zaczerwienienie mogą trwać kilka nawet dni.Cierpliwości. Aśka
    • Gość: guest Re: ODCZYN POSZCZEPIENNY - POMOCY!!! IP: *.* 08.01.02, 23:22
      Dzięki dziewczyny, a czy altacet uśmierza też ból?Ewa
    • Gość: guest Re: ODCZYN POSZCZEPIENNY - POMOCY!!! IP: *.* 08.01.02, 23:28
      Moja lekarka sugerowała aby po każdym szczepieniu połozyć profilaktycznie okład z sody oczyszczonej (łyżeczka na pół szklanki wody). I tak robiłam, nigdy nie było żadnego opuchnięcia więc nie wiem czy to dzięki okładom. Teraz to radziłabym okład z altacetu.
    • Gość: guest Re: ODCZYN POSZCZEPIENNY - POMOCY!!! IP: *.* 08.01.02, 23:28
      Łyżka sody na pół szklanki - okłady, okłady.....Musi pomóc..Dorsips. jakie to było szczepienie ?
    • Gość: guest Re: ODCZYN POSZCZEPIENNY - POMOCY!!! IP: *.* 09.01.02, 12:18
      Dzięki, dzięki dzięki!!! - jesteście kochane dziewczyny! Okładamy rączki i chyba jest już trochę lepiej.PozdrawiamWdzięczna za pomoc Ewa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka