1krystian 18.11.06, 21:36 Witam wszystkich.Mój 1,5 synek przedchwila dosłownie zaczął kaszleć i dostał kataru.Co robiC? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania.rene Re: pilne 18.11.06, 21:39 ja małej zawsze podaje ibufen, tak mi kazał lekarz kiedy nie moge pójsc do przychodni. mała jest pod stała opieka lekarzy wiec mysle ze to dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka771 Re: pilne 18.11.06, 22:03 Ja mojej rocznej córce dawałam Eurespal 3x2,5ml. Odpowiedz Link Zgłoś
kerry_weaver Re: pilne 18.11.06, 22:36 dać wapno, Pyrosal, Cebion i odczekać do poniedziałku chyba że się w międzyczasie pogorszy. Jak ma gorączkę powyżej 38 to coś na zbicie np. Nurofen. I nie panikuj - jest listopad, połowa dzieci smarka, druga połowa kaszle. Odpowiedz Link Zgłoś
1krystian Re: pilne 18.11.06, 22:46 Coś ma z gardłem, dostał chrypki dodatkowo i kaszle ostro przez gardło od czasu do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
mawa73 Re: pilne 18.11.06, 22:55 Eurespal jak najbardziej, 3 x 5 ml (a nawet 10 - 2,5 to dawka dla czteromiesięczniaka; Eurespal przerabiam co 2 miesiące, więc mam obeznanie . U nas tak się zaczęło niedawno zapalenie oskrzeli - chrypka i ostry kaszel. zero gorączki! Ten brak gorączki tak mnie zmylił, że czekałam do poniedziałku i potem miałam wyrzuty sumienia. Jeśli masz wątpliwości, to skontaktujcie się jutro z lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
monikatm Re: pilne 18.11.06, 22:59 Może to być kaszel krtaniowy.Dobrze by było podac ten syrop prawoślazowy i na raie nic, co działa wykrztuśnie.Można zaparzyć lipę, też dobrze działa. Chyba,że masz syrop przeciwkaszlowy, żeby dziecku lepiej sie spało np. Sinecod. No i nie zapominaj o przewietrzeniu pokoju dziecka i dobrym nawilżeniu.Teraz faktycznie okres przeziębień i wirusów.Cierpliwości.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
1krystian Re: pilne 18.11.06, 23:40 własnie usnął.Cięzko było.Dostał syrop Stodal,Cebion C,Calcium. Jutro do lekarza.Eurespal mam juz jakieś 4 miesiące otwarty i nie wiem czy podawać. Odpowiedz Link Zgłoś
monikatm Re: pilne 18.11.06, 23:45 Z tego co wiem,syrop może być otwarty miesiąc, potem nie nalezy go podawać.Ale może upewnij się u lekarza.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś