Dodaj do ulubionych

Kupka do majtek

IP: *.* 31.01.02, 12:21
Moja córcia Karolina (2 lata i 10 miesięcy),już od pół roku ładnie sika do nocniczka, ale kupkę robi tylko w majtki.Rzadne sposoby nie działają,żeby usiadła na nocniczku wtedy gdy "idzie kupa".Dodatkowo nie rob kupki codziennie, a co drugi, czasem trzeci dzień co potęguje stres.Może ktoś miał podobną sytuację? już nie wiemy jak sobie poradzić
Obserwuj wątek
    • Gość: Niesia Re: Kupka do majtek IP: *.* 01.02.02, 08:17
      Coprawda nie mam jeszcze z takim problemem bezposrednio do czynienia, ale szwagierka opowiadala mi ze jej corka(obecnie 5 lat)dlugo robila kupke w majtki, albo w jakims zacisznym kaciku, np. za telewizorem po wczesniejszym sciagnieciu bielizny lub tez nie. Umiala juz wtedy korzystac z nocniczka. Z czasem jej to przeszlo. A moze twojej corci wygodniej jest na stojaco. Moj synek (13m) jak byl mlodszy tez mial problemy z kupka, robil ja co 3, 4 dni a gdy widzielismy ze zaczyna stekac wsadzalismy go do chodzika i jak sobie chodzil to bylo mu lzej, odkad polubil jablka juz nie ma takiego problemu. Mam nadzieje ze choc troche Ci pomoglam.Serdecznie pozdrawiam :hello:Aga mama Pawelka
      • Gość: JustynaPP Re: Kupka do majtek IP: *.* 01.02.02, 14:23
        Dzięki Aga,moja ostatnio też zaczęła jeśc dużo jabłek, a ja z premedytacją daję jej ze skórką.Czekam na efekty. Pozdrawiam Justyna mama Karolci
        • Gość: NAB Re: Kupka do majtek IP: *.* 02.02.02, 18:47
          Miałam ten sam problem z 3 letnim synem. Nic nie pomagało, nie chciał robić kupki na nocnik i już. Do przedszkola nie poszedł, bo panie nie chciały go przyjąć dopóki się nie nauczy. Wszystkie dzieci do przedszkola chodziły a jemu było smutno. I to pomogło. w ciągu 2 tygodni nauczył się ale od razu na sedes. Bardzo się starał,by pójść do przedszkola.PozdrawiamSylwia :hello:
    • Gość: Marta_B Re: Kupka do majtek IP: *.* 02.02.02, 22:39
      Moje synek tak robił, bo musiał się długo męczyć żeby zrobić kupkę (alergia). Czy twoja córeczka robi twarde kupki ? Jeśli tak to napewno jest jej łatwiej robić ją na stojąco. Mój synek czasem robił nawet na czworakach, bo tak mu było wygodniej.W przypadku trudności w załatwianiu się polecam wypróbowany syrop DUPHALAC, który inicjuje powrót fizjologicznej czynności jelita i już po jednej butelce jest poprawa i normalne załatwianie się bez bólu. Co ważniejsze nie wywołuje przyzwyczajenia.Pozdrawiam - Marta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka