Dodaj do ulubionych

Re: Intymne pytanko...teraz już na serio

IP: *.* 03.02.02, 23:14
może to nie to miejsce, ale zdrowie to zdrowie...Otóż mam maly problem. Od okolo tygodnia nęka mnie lekkie, chyba bakteryjne zapalenie pochwy. Moze znacie na to jakieś domowe sposoby. Nie mam jak udać się do ginekologa po bardziej doraźną pomoc, bo mąż wyjechal i wraca dopiero za tydzień, a sama z przychówkiem nie dam rady..., w sumie to nie jest nic strasznego, ja to łącze z długimi i garącymi i zbyt gorącymi kąpielami w wannie...drażniąca wydzielina, ale o normalnym wyglądzie i zapachu. Wielkiego dyskonfortu nie czyni, ale moze coś mi poradzicie? Bylabym bardzo wdzięcznaSylwia
Obserwuj wątek
    • Gość: SylwiamamaNastki,Jagody Re: Intymne pytanko...teraz już na serio IP: *.* 13.02.02, 19:06
      Przez jakiś czas nie miałam dostępu do komputera...więc dopiero dziś wam dziękuje za porady...rzeczywiści były to grzyby i pomogł Gyono-pevaryl(czy jakoś tak) kupiony przy niewielkch trudnościach bez recepty. Ulga niesamowita i niemal natychmiastowa, niestety cena zabójcza 52zł - 3globulki + krem - rozbój...Jeszcze raz dziękuję :-)Aniu! a jak tam kupki Marysi?
    • Gość: madzia22 Re: Intymne pytanko...teraz już na serio IP: *.* 13.02.02, 22:55
      Wygląda to na zwykłe upławy i nie ma nic wspólnego z gorącymi kapielami. Ot, po prostu się zdarza. W takich przypadkach stosuję Pevaryl w czopkach dopochwowych.Madzia
      • Gość: SylwiamamaNastki,Jagody Re: Intymne pytanko...teraz już na serio IP: *.* 14.02.02, 00:20
        No nie wiem..może faktycznie nie są związane z kąpielami...Ale normalne upławy to to nie są...I co to znaczy normalne uplawy...? Zapalenie moze być bakteryjne i wtedy jest obfita wydzielina o różnej barwie, od przejrzystej, przez białą po szarą i podbarwioną krwią i o nieprzyjemnym zapachu. Przy zapaleniu bakteryjnym nic nie piecze a ph jest wyższe niż 4,5. Przy zapaleniu grzybiczym, swędzi jak cholera , a wydzielina skąpa i biaława, serkowata. Przy zapaleniu bakteryjnym pevaryl nic nie pomoze, bo dziala jedynie na grzyby, a zaszkodzić może bardzo powodując jej wyjałowienie straszliwe...A za zwykłe upławy to chyba można raczej uważać bakteryjne zapalenie, bo nie swędzi, no ale to też jest przecież patologiczne.Pozdrawiam Sylwia mama Nastki i Jagody
        • Gość: anka Re: Intymne pytanko...teraz już na serio IP: *.* 14.02.02, 09:54
          Sproboj Galek dopochwowych propolisowych Apipol"u. Jedyne 8zł a calkiem niezle dziala.(troszke piecze ale nie przejmuj sie , to mija) Przeczytaj wczesniej ulotke, ale ogolnie dobrze dziala na stany zapalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka