Dodaj do ulubionych

COLIE - nie pies ale bakteria

IP: *.* 07.02.02, 14:41
czy ktoś ma doświadczenia w hodowli colie ??? (nie chodzi o psa tylko taką wstrętną bakterię)załapałam się na to świństwo w przewodzie moczowym, byłam u ginekologa, wzięłam leki, ponownie wzięłam inne po miesiącu, ale mam wrażenie,że się tego paskudztwa nie pozbyłam..... czy któraś z was moize mi coś poradzić???? dzięki z góry - maria
Obserwuj wątek
    • Gość: Agata Re: COLIE - nie pies ale bakteria IP: *.* 07.02.02, 16:12
      Miałam bakterie Escherichia coli w pochwie w czasie ciąży. Dostałam 5 czopków do aplikowania co 4 dni i się wyniosły. Nie jest to groźna bakteria, jest częścią normalnej flory bakteryjnej człowieka. Co prawda nie jest jej środowiskiem akurat układ moczowy czy drogi rodne i dlatego należy ją wyplenić. Obecnie posiadanie coli wydaje mi się "betką" w porównaniu z paciorkowcem i gronkowcem, z którymi teraz się zmagam. Mam nadzieję, że do porodu je wytępię, bo inaczej dzidzia będzie musiała dostać antybiotyki tuż po urodzeniu.
    • Gość: _Edyta Re: COLIE - nie pies ale bakteria IP: *.* 07.02.02, 20:51
      Cześć Marysiu,nosiłam w sobie to paskudztwo przez połowę ciąży. Przetestowałam całąbaterię leków i w końcu lekarz przepisał mi zwykłą furaginę - pomogło i nie wróciło. Spróbuj u mnie zaskutkowało a przyznaję że stężenie tych bakteri było nie liche.Pozdrawiam Ciebie i Oleńkę Edyta z Alexe i cała reszta familii
      • Gość: NAB Re: COLIE - nie pies ale bakteria IP: *.* 07.02.02, 21:02
        Moja córka miała te bakterie przez dłuższy czas. Każda gorączka kończyła się antybiotykiem a potem posiewem. W końcu przez dłuższy czas przyjmowała furagin i to jej pomogło. Od pół roku bakterii nie ma.Pozdrawiam Sylwia.
        • Gość: malanda Re: COLIE - nie pies ale bakteria IP: *.* 08.02.02, 10:13
          Hej Mario.ja wprawdzie nie spotkałam się z tym osobiście, ale czytałam wiele opracowań i książek dotyczących homeopatii, i z nich wynika, że antybiotyki w takich przypadkach powodują zaleczenie, żeby potem problem powrócił ze wzmożoną siłą, bo antybiotyk niszczy wszystkie bakterie, również te dobre. Homeopatia podobno radzi sobie z tymi problemami najlepiej, mogę polecic lekarzy w Warszawie. A we Wrocławiu jest podobno świetna lekarka zajmująca się właśnie tymi problemami, gdzieś mam namiary, ajk będziesz zainteresowana, daj znać.Zyczę zdrówka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka