IP: *.* 16.02.02, 17:27
Pomóżcie kochane Mamy!Mój dwuletni, słodziutki Misiek ma stulejkę. On jescze o tym nie wiem ale ja prawie po ścianach chodzę z rozpaczy kiedy sobie wyobrażę jaki go czeka ból.Najbardziej boje się, żeby nie trafic do nieodpowiedniego człowieka, który miałby wykonac zabieg i tu prośba do mam: może Miałyście juz takie dośwaidczenia i możecie mi polecić dobrego chirurga? Napiszcie też , prosze jak długo goi sie po tym rana i czy sa jakies metody złagodzenia bólu? Nie , tabletek przciwbólowych chyba nie będe mu podawać...Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: stulejka IP: *.* 16.02.02, 18:39
      Najwięcej informacji znajdziesz na forum "Zdrowie" najlepiej przez wyszukiwarkę. Nie martw się na zapas. Pozdrowienia. DorotaL.
    • Gość: MonikaSz Re: stulejka IP: *.* 17.02.02, 14:15
      A gdzie mieszkasz? Wielkości rany zależy od wielkości stulejki. Czy ma być to obrzezanie? Goi się około tygodnia. Wbrew pozorom boli najbardziej w pierszy dzień po zabiegu. Potem jest już do wytrzymania. Jeśli będziesz miała jakieś pytania chętnie pomogę.Pozdrawiam Monika
    • Gość: guest Re: stulejka IP: *.* 17.02.02, 17:42
      Może nie napiszę Ci na temat, bo synek (13 miesięcy) miał właśnie operowaną przepuklinę, ale najlepszymi środkami przeciwbólowymi dla takich dzieci są czopki (Efferalgan,Paracetamol itp.). Dobiera się je do wagi albo do wieku dziecka).
      • Gość: guest Re: stulejka IP: *.* 18.02.02, 10:15
        Mój synek miał taki zabieg miesiąc temu. Nie bolało go chyba zbyt mocno, ponieważ nie płakał. Znieczulenie było zrobione maścią ( nie wiem jaką ). Nie mieliśmy potem żadnnych kłopotów , spokojnie poszedł spać. Teraz muszę mu odciągac napletek po każdym myciu. Najlepiej w ciepłej wodzie. Gdzie mieszkasz bo znam dobrego chirurga z Pruszkowa.
    • Gość: guest Re: stulejka IP: *.* 18.02.02, 10:44
      Zajrzyj także na forum Zdrowie. Jest tam naprawdę mnóóóóóstwo postów na temat stulejki :-)Pozdrawiam :hello:Tyska - moderator
    • Gość: guest Re: stulejka- do Joli- PILNE!! IP: *.* 20.02.02, 23:43
      Jolu, mam 4 letniego synka z podejrzeniem stulejki. Czy moglabys napisac cos wiecej o samym zabiegu, jaki był wykonywany u Twojego synka? Czy synek musial zostac w szpitalu? Jak to wszystko wygladalo? Czy możesz podac namiary na tego chirurga z Pruszkowa?Ile lat ma Twój synek?Z niecierpliwoscia czekam na Twoja odpowiedz!!!!Jeśli chcesz pisz na priva: katka@sekretna.plPozdrawiam,Katka
    • Gość: Mrowka Re: stulejka - spokojnie IP: *.* 23.02.02, 10:55
      Cześć. Jeszcze macie czas. Skórka schodzić powinna u chłopców 3-letnich. Mój synek ma 3 lata i nie miał żadnego stresującego (dla niego ani dla mnie) zabiegu, bo zrobiłam to sama. Trzeba ćwiczyć. Codziennie i delikatnie. Nie wymyśliłam tego sama, ale za propozycją naszego zaufanego prywatnego lekarza rodzinnego. Szybko nam poszło - naprawdę.Kilka tygodni. Najlepiej po kąpieli smarujesz linomagiem czubeczek siusiaczka i powolutku, ostrożnie próbujesz ściągać skórkę. Po kilku takich zabiegach zobaczyłam czubeczek siusiaka, a wcześniej było to niemożliwe. Po jakimś dłuższym czasie wyszedł cały czubeczek. I to był nasz wielki dzień. Nadal tylko muszę pilnować, żeby tego nie zaprzepaścić. Jeżeli więc Twój maluszek ći ufa i pozwoli "grzebać" przy swoim siusiaczku, to masz dużo czasu na spróbowanie zrobienia tego sama. Mże uda Ci się przynajmniej na tyle, że skończy się na zabiegu (bezbolesny, ale na pewno stresujący, bo co innego, jak robi to mama), a nie na operacji.... w znieczuleniu ogólnym.Jak ja usłyszałam o operacji, to zaraz sama wzięłam się do pracy, nasz lekarz aż się zdziwił, że tak szybko nam poszło... I nie przejmuj się, jeśli niechcący odrobinkę go skrzywdzisz. Mnie też się to - ku mojemu przerażeniu i wielkim łzom - zdarzyło, ale Seba nawet tewgo nie poczuł.W dwa dni się zagoiło i dalej próbowaliśmy. Lekarz mówił, że nie da się tego zrobić bez absolutnej krzywdy, ale krzywda jest nieporównywalnie większa, jak chirurg robi to "na raz". Życzę powodzenia. Mój synek jest dowodem, że to może się udać. Tylko nie od razu i bardzo ostrożnie.Monika i Seba, któremu się upiekło. Zacznij jak najszybciej, bo za rok już może być za późno.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka